вівторок, 17 листопада 2009 16:33

Переможець "Формули-1" перейде в "McLaren"

Переможець "Формули-1" перейде в "McLaren"
Чемпіон світу з "Формули-1" 2009 року Дженсон Баттон близький до підписання контракту з "McLaren": очікується, що вже на цьому тижні сторони вирішать всі формальності.

Контракт ще не підписаний, але, швидше за все, Баттон прийме пропозицію однієї з найбільш успішних команд в історії "Формули-1".

Наскільки можна зрозуміти, в "McLaren" почали переговори з Баттоном після того, як не змогли досягти угоди з фіном Кімі Райкконеном, який наполягав на надмірно високому гонорарі. У минулу п"ятницю Дженсон побував на базі команди в Уокінгу і зустрічався з головою "McLaren" Мартіном Вітмаршом.

У "Brawn GP", яка наступного року буде називатися "Mercedes GP", новому чемпіонові світу пропонували 4 мільйони фунтів стерлінга на рік, однак менеджмент Баттона вів розмови про суму, у два рази більшу. Але, незважаючи на те, що "Brawn GP" стає заводською командою "Mercedes", її виконавчий директор Нік Фрай категорично дав зрозуміти, що це ніяк не вплине на хід переговорів з Баттоном.

"Нічого не змінюється, - заявив Фрай в інтерв"ю BBC. - Керівники "Mercedes" захотіли придбати команду ще й тому, що ми вели досить консервативну економічну політику, і бюджет "Brawn GP" був меншим, ніж у багатьох суперників. У "Mercedes" це оцінили, адже у фінансово неблагополучні часи затягувати пояси доводиться навіть великим автоконцернам.

У нас були переговори з Дженсоном, ми запропонували йому розумну зарплату, так що ситуація залишається незмінною".

Якщо Баттон підпише контракт з "McLaren", то в 2010-му році команда стане не просто британською: у ній будуть виступати два чемпіони світу – Льюіс Хемілтон та Дженсон Баттон.

ТСН
Зараз ви читаєте новину «Переможець "Формули-1" перейде в "McLaren"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути