Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 16:36

Переможець Кубка світу Гата Камський готується до матчу з Веселіном Топаловим

Напередодні в російському Ханти-Мансійську завершився Кубок світу з шахів, в якому перемогу святкував американський спортсмен Гата Камський. Останній виграв фінал з чотирьох партій в боротьбі з представником Іспанії Олексієм Шировим 2,5:1,5.

Таким чином Камський впритул підійшов до титулу чемпіона світу. Для того, щоб стати найсильнішим шахістом планети Камському необхідно спочатку обіграти болгарського гросмейстера Веселіна Топалова, а потім ще переможця пари Крамник-Ананд. Дві цих перемоги ні в кого вже не викликатимуть сумнівів в статусі звання кращого шахіста світу.

Сам Камський таким чином прокоментував майбутню зустріч з Топаловим: "Напевно, почну готуватися до матчу з Топаловим на початку наступного року. Матч серйозний. Там, звичайно, будуть окремі питання. Наприклад, зустріч повинна проводитися на нейтральній стороні. Все-таки я - американець, Веселін - болгарин, і бажано, щоб матч був не в Софії. У поєдинку такого рівня кожна дрібниця може мати величезне значення навіть в психологічному плані. Хотів би, щоб гравці були на рівних умовах. З Топаловим у мене хороші стосунки, він сильний шахіст, і матч буде дуже важким", - наводить слова спортсмена sports.ru з посиланням на Sportbox.


Зараз ви читаєте новину «Переможець Кубка світу Гата Камський готується до матчу з Веселіном Топаловим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути