четвер, 05 червня 2008 14:05

Перемога "Дейтройта" збільшила "клуб золотого хет-трика" до 22 хокеїстів

Після перемоги "Детройта" у фіналі Кубка Стенлі клуб володарів "золотого хет-трика" поповнили три члени, збільшивши їх загальну кількість в історії хокею до 22 чоловік.

У клуб "Золотого хет-трика" входять спортсмени, в колекції яких є три найпрестижніші хокейні нагороди: золото Олімпійських ігор і чемпіонату світу, а також Кубок Стенлі. Новобранцями клубу стали шведи Хенрік Зеттерберг, Мікаель Самуельссон і Ніклас Кронвалл: тріумфатори Ігор-2006 і ЧС-2006 напередодні отримали чемпіонські персні за перемогу у фіналі плей-офф НХЛ над "Піттсбургом". Умови вступу до престижного клубу ця трійця виконала за два роки, встановивши рекорд серед всіх володарів "золотого хет-трика".

Партнер Зеттерберга, Самульссона і Кронвалла по "Детройту" Ніклас Лідстрьом увійшов до клубу в 2006 році, оскільки вперше пригубив шампанське з Кубка Стенлі в 1997 році.

У списку 22-х членів клубу "Золотого хет-трика" стало вже дев"ять шведів, також він включає шість представників Росії і п"ять канадців.

ІІХФ планує влаштувати офіційні почесті 22 членам клубу "Золотого хет-трика" під час проведення першого в історії розіграшу Кубка Вікторії. У головному матчі Кубка 1 жовтня в Берні (Швейцарія) зустрінуться магнітогорський "Металург" і "Нью-Йорк Рейнджерс".

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Перемога "Дейтройта" збільшила "клуб золотого хет-трика" до 22 хокеїстів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути