неділя, 30 липня 2017 15:43

"Перехід Неймара в ПСЖ спричинить революцію у футболі" - експерт

"Перехід Неймара в ПСЖ спричинить революцію у футболі" - експерт
Неймар підпише 6-річний контракт з ПСЖ із зарплатою в 30 мільйонів євро на рік

Український спортивний журналіст Кирило Крижановський назвав можливий перехід бразильця Неймара з "Барселони" в ПСЖ "трансфером особливого цинізму".

"Перехід Неймара в ПСЖ - питання практично вирішене. Французи, а точніше катарці, знайшли спосіб обійти фінансовий фейр-плей і всі заборони.

Фактично, це буде не менша революція, ніж справа Жана-Марка Босмана. Вчора відразу кілька незалежних джерел розписали схему, за якою бразилець перейде в ПСЖ.

Якщо це спрацює, а за законодавством це "чиста операція", то клуби отримають можливість для масштабного узаконеного шахрайства, а саме, для обходу всіх правил фінансового фейр-плей.

Європейська Суперліга все ближче і ближче. Решта клубів просто не зможуть встигати за фінансовою гонкою озброєнь, яку розгорнули і ведуть з десяток клубів в Європі.

Схема, в загальному то, досить проста. Але вона дозволяє ПСЖ вписатися в правила фейр-плей, а Неймару перейти в клуб з Парижа.

1. Qatar Sports Investment підписує контракт з Неймаром, як послом Кубка світу-2022 і платить йому 300 мільйонів євро за 5-річну угоду. Контракт підписують в Катарі і бразилець уникає оподаткування взагалі;

2. Неймар зі своєї кишені платить "Барселоні" клаусулу в розмірі 222 млн євро і стає вільним агентом.

3. Здача в розмірі 78-ми мільйонів євро - це бонус для Неймара і його батька.

4. Неймар підписує 6-річний контракт з ПСЖ, з щорічною зарплатою в 30 мільйонів євро.

5. З урахуванням підписаного бонусу, Неймар отримуватиме в районі 43-х мільйонів євро + бонуси щорічно;

У моєму розумінні, цинізм цього трансферу просто зашкалює. Але моральний бік справи в професійному футболі вже давно не грає ніякої ролі. Все є піар і показуха, в тому числі запевнення в любові до клубу і вболівальників, демонстративні поцілунки футболки і т.д.

Неймара нема в чому звинувачувати. Він хоче отримувати 40+ - це його право. Він хоче вийти з тіні Мессі - це його право. Інше питання, що при цьому треба залишатися людиною, а не жлобом, але це теж його право.

І про жлобство. За даними каталонського видання Sport, яке дуже добре поінформоване у внутрішніх справах клубу, однією з причин, з якої угода досі не відбулася, це бажання Неймара і його батька отримати більше від "Барселони".

За умовами нового контракту, який Неймар підписав минулої осені, значиться "бонус за лояльність" в розмірі 26-ти мільйонів євро, якщо до кінця липня 2017 го року бразилець виступатиме за "Барселону".

Одержувачем бонуса є батько Неймара, який зараз дуже зайнятий тим, як обійти правила УЄФА і ФІФА, а також залишити "Барселону" без свого найважливішого гравця. На жаль, але така сутність сучасного футболу", - вважає Крижановський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Парі Сен-Жермен" готовий заплатити за Неймара 222 мільйони євро

Іспанське видання Mundo Deportivo стверджує, що поєдинок "Барселони" проти "Реала" (3: 2) в рамках Міжнародного кубка чемпіонів став для Неймара останнім за каталонський клуб. Найближчим часом він виконає запланований візит до Китаю, після чого відправиться в Катар.

Зараз ви читаєте новину «"Перехід Неймара в ПСЖ спричинить революцію у футболі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути