середа, 03 лютого 2010 13:49

Перехід Алієва в "Локомотив" увійшов у ТОП-10 зимових трансферів

Перехід Алієва в "Локомотив" увійшов у ТОП-10 зимових трансферів

У більшості європейських першостей закрилося трансферне вікно. У зимове міжсезоння клуби неохоче викладали великі суми за футболістів та все ж декілька помітних переходів відбулися. Авторитетний британський портал goal.com представив десятку найцікавіших трансферів.

1. Горан Пандєв, "Лаціо" - "Інтер", вільний агент.

Македонський нападаючий приїхав на "Сан Сіро" вже зірковим нападаючим, але при цьому дістався "Інтеру" абсолютно безкоштовно. Його блискуча гра в останньому міланському дербі тільки підкреслює цінність цього гравця для "нера-дзуррі".

2. Рууд ван Ністерой, "Реал" - "Гамбург", вільний агент.

Ще один вільний агент, ван Ністелрой, останні сезони дуже мало грав через травми, та і Гонсало Ігуаїн своєю грою витіснив голландця зі складу. Але навіть якщо ван Ністелрой і виходив на поле, то забивав дуже мало. Цей гравець відомий швидкою адаптацією в будь-якій команді і в "Гамбурзі" вже сподіваються на його голи.

3. Робіньо, "Манчестер Сіті" - "Сантос", оренда.

Ще два роки тому Робіньо впевнено заявляв, що прагне стати найкращим гравцем у світі і багато хто вважав, що він міг ним стати. Після повернення до Бразилії про ці плани гравцеві мабуть доведеться забути, але "Сантос" ще не раз зможе скористатися атакуючим талантом цього гравця.

4. Адам Джонсон, "Міддлсбро" - "Манчестер Сіті", 8 мільйонів фунтів.

Тренери люблять використовувати кліше "гравець на перспективу" - це дає їм готове виправдання, якщо футболіст відразу не заграє. Саме так говорили про Джонсона, коли продавали його в "Манчестер Сіті". Залишається сподіватися, що він все-таки зуміє себе проявити в новій команді так само, як робив це в "Міддлсбро".

5. Лендон Донован, "Гелексі" - "Евертон", оренда.

Ігровий потеніцал Донована ніколи не ставився під сумнів, до тих пір, поки він не перейшов до "Баварії" минулого літа. Можна з упевненістю сказати, що цей трансфер став для гравця провальним. Але в "Евертоні" він знов заявив, що ще здатний підкорити європейські висоти, правда, є один нюанс - у складі "ірисок" американець гратиме тільки до березня.

6. Макдональд Маріга, "Парма" - "Інтер", 4 мільйони фунтів за 50%.

На кенійського гравця претендувала мало не половина грандів європейського футболу, але "Інтер" виявився найпроворнішим. Правда міланці викупили тільки 50% прав на гравця. Крім того, в оренду до "Парми" до кінця сезону відправився чилієць Луіс Хіменес. Також пармезанці отримали половину прав на французького форварда Джонатана Бьябьяні, який виступає зараз за них на правах оренди з міланського клубу.

7. Роббі Кін, "Тоттенхем" - "Селтік", оренда.

Роббі Кін виступатиме за "Селтік" до кінця сезону. Шотландські ЗМІ вже охрестили операцію між "кельтами" і англійським клубом як одну з найгучніших за всю історію трансферного ринку в країні.

8. Олександр Алієв, "Динамо" (Київ) - "Локомотив", 8 мільйонів євро.

Півзахисник збірної України випав з обойми основних гравців рідного "Динамо". "Локомотив" за порівняно невелику ціну придбав класного півзахисника з великим європейським досвідом.

9. Маріо Болатті, "Порту"/"Уракан" - "Фіорентина", 3,5 мільйона євро.

Болатті знов повертається до Європи після блискучого сезону в чемпіонаті Аргентини. 24-річний півзахисник знаходиться в прекрасній формі і може успішно замінити у Флоренції Феліпе Мело.

10. Кейсуке Хонда, "Венло" - ЦСКА, 9 мільйонів євро.

Небагато експертів чекали, що хтось захоче купувати японського півзахисника за запропонованою голландцями ціною, але тут на сцені з"явилися представники ЦСКА. Хонда став головним придбанням армійців цієї зими і, швидше за все, виправдає витрачені на нього гроші.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Перехід Алієва в "Локомотив" увійшов у ТОП-10 зимових трансферів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути