четвер, 27 лютого 2020 21:00

"Перед першим матчем тривоги було більше" - експерт про поєдинок "Бенфіка" - "Шахтар"

"Перед першим матчем тривоги було більше" - експерт про поєдинок "Бенфіка" - "Шахтар"
20 лютого Марлос зіграв краще аніж у багатьох матчах восени

Сьогодні о 22:00 почнеться повторний матч 1/16 фіналу Ліги Європи між португальською "Бенфікою" та донецьким "Шахтарем". Перший відбувся тиждень тому: "Шахтар" переміг – 2:1

– Очікую у Лісабоні результативну нічию – 2:2, – каже колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов. – "Бенфіка" мусить відіграватися. "Шахтар" також ходитиме в атаку. Точно знаю, що моменти в гостей обов'язково будуть. Перед першим матчем в мене було більше тривоги.

А зараз донеччани зіграли матч чемпіонату, згадали внутрішньокомандні зв'язки, відчули власну силу. Поступово набирає форму Марлос і це тішить найбільше. Починає виправдовувати аванси Віктор Коваленко. На матч-відповідь повинен повернутися дискваліфікований Додо. Тому проблем зі складом у тренера не буде.

"Бенфіка" не надто переконливо виглядає в другій половині лютого. Це плюс для "Шахтаря"?

Безумовно, тривала криза в суперника породжує зайву нервозність. Тренер не може знайти оптимальний варіант складу, розгублено всю перевагу, яку команда мала в чемпіонаті Португалії. У такій ситуації "Бенфіку" може підкосити перший пропущений м'яч. Тому "Шахтарю" важливо зосереджено провести перші хвилини зустрічі, дорожити м'ячем і намагатися реалізувати гольові нагоди. Тоді все буде гаразд. Однак тішити себе думкою про кризу в суперника все ж не варто. "Бенфіка" все життя грає в єврокубках, команду не здивуєш будь-яким розвитком подій. Тому гра буде цікавою й боротьба точитиметься до останніх секунд. З іншого боку смуга невдач суперника рано чи пізно закінчиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч "Бенфіка" - "Шахтар" обслуговуватиме арбітр, який показав єдину в кар'єрі червону картку Шевченку

Не боїтеся повторення ситуації з "Ромою" в 2018 році - "Шахтар" теж переміг дома – 2:1, але поступився на виїзді – 0:1 і вибув із турніру?

Звісно, та поразка виявилася дуже болючою й пам'ятною. І ніхто не може дати гарантії, що подібне не повториться. Сподіваюся, "Шахтар" теж зробив висновки із того матчу. Ніхто не виходитиме на поле із думкою про – 0:0. Донецьк відповідатиме "Бенфіці" атакою на атаку. Можливо, наша команда більш упевнено почуватиметься саме в контратакувальній грі. Якщо не пропустити на перших хвилинах, то з плином часу "Бенфіка" відчуватиме дискомфорт. Бо це їм треба йти вперед і забивати.

Що потрібно "Шахтареві" для загальної перемоги?

Перший матч показав, що зустрічаються дві абсолютно рівні команди. Тому треба везіння. Якщо можна "додати" в цьому компоненті, то я би хотів, щоби так і сталося. Дуже хочу аби "Шахтар" переміг. Це допоможе в психологічному плані Луїшу Каштру. Особливо після того, як команда програла вдома "Аталанті" в Лізі чемпіонів і вибула в Лігу Європи.

Текстову трансляцію матчу "Бенфіка" - "Шахтар" читайте на gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Перед першим матчем тривоги було більше" - експерт про поєдинок "Бенфіка" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути