середа, 27 березня 2013 01:10

"Перед Чорногорією головне не піддатися валізному настрою" - Гецко

"Перед Чорногорією головне не піддатися валізному настрою" - Гецко
Гецко: "Молдавани самі не грали і нам намагалися не давати". Фото: sport-express.ua

Автор першого гола в історії збірної України Іван Гецко прокоментував для Gazeta.ua домашню перемогу синьо-жовтих над командою Молдови.

-Гра з Молдовою суттєво відрізнялася від варшавської. У Польщу наша збірна їхала, знаючи, що суперник буде атакувати і, тим самим, надавати нам можливість для контратак. У молдаван усі 11 чоловік оборонялися, потрібно було постійно тиснути, нагнітати. Вони самі не грали і нам намагалися не давати.

-Тим не менше, моменти в синьо-жовтих у першому таймі були, але жоден не вдалося реалізувати. Це ми не допрацювали в атаці або оборона молдаван не дозволила?

-Команда емоційно видихалася в Варшаві, не було тієї впевненості, з якою в Польщі билися за кожен м'яч. Через це не завжди приймалися правильні рішення. Тому ж Ярмоленку вигідніше було бити з-за штрафного, ніж намагатися протаранити відразу двох-трьох захисників. Залишали бажати кращого і завершальні стадії стандартів, причому з вигідних позицій. Забий ми гол у першому таймі, молдавани змушені були б відкриватися. А значить були б шанси зняти всі питання ще до перерви.

У другому таймі якість гри істотно змінилася в кращу сторону. Практично вся команда вступала у відбір при втраті м'яча, пресингували на всіх ділянках поля, не даючи молдаванам зачепитися за м'яч. І в результаті забили після дуже гарної комбінації за участю всіх гравців лінії атаки.

-Сильно відчувалася відсутність Гармаша і Ротаня?

-Їх дуже не вистачало, особливо Ротаня з його вмінням вистрілювати з глибини і при стандартах. Але не можна не відзначити і гру Безуса, зокрема відмінний пас у штрафний на Степаненка.

-Останній відзначився зовсім необов'язковим вилученням, Ротань з Гармашем відбували дискваліфікацію. Чи не занадто грубо діють опорники в збірній Фоменка?

-Ні, тенденції тут не спостерігається. У випадку зі Степаненком має місце відсутність досвіду плюс ігрове напруження. Здійснювати подібні порушення на такому рівні неприпустимо.

-Пропущений гол - вина Хачеріді?

-Не тільки. В першу чергу це результат розхлябаності командних дій, гравця вчасно не підстрахували сусіди, хоча такі моменти відпрацьовуються на тренуваннях. Але і Євген поступив легковажно, кинувши позицію і втікши кудись у центр поля накривати гравця. Покарання настало негайно, отже інформації для роздумів цілком достатньо.

-Чи зуміє команда додати до матчу з Чорногорією?

-Гравці до того часу повинні розігнатися у своїх клубах, набрати оптимальну форму. Головне - не піддатися валізному настрою, адже відпустка буде не за горами. З Чорногорією має бути легше: вона буде грати вдома і вболівальники поженуть команду вперед. А ми непогано граємо на контратаках. Матч з Чорногорією буде нагадувати поєдинок з поляками. У будь-якому випадку втрачати очки в цій грі нам буде не можна, інакше вся попередня робота піде коту під хвіст.

Зараз ви читаєте новину «"Перед Чорногорією головне не піддатися валізному настрою" - Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути