понеділок, 13 січня 2014 09:20

Пеле отримає "Золотий м'яч"

Пеле отримає "Золотий м'яч"
"ФІФА вирішив дати мені цю нагороду" - Пеле ФОТО: lenta.ru

Триразовий чемпіон світу з футболу бразилець Пеле отримає "Золотий м'яч". Приз спортсмену буде вручений ввечері 13 січня у Цюриху під час щорічної урочистої церемонії, яку проводить ФІФА. Про це розповів сам Пеле, пише французьке видання L'Equipe.

"Я виграв три чемпіонати світу, коли "Золотого м'яча" ще не існувало. Але ФІФА вирішив дати мені цю нагороду", - сказав Пеле. Насправді "Золотий м'яч" вручається з 1956 року - саме тоді Пеле почав виступати на дорослому рівні. Однак довгий час претендувати на цей приз могли тільки футболісти, які виступають в Європі (Пеле провів більшу частину своєї кар'єри в бразильському "Сантосі", а крім того, грав за американський "Нью-Йорк Космос" .

Швидше за все, Пеле отримає приз за заслуги перед футболом (такий приз в 2012 році був вручений Францу Беккенбауеру. Нагороду Пеле повинен вручити президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Церемонія нагородження ФІФА розпочнеться 13 січня в Цюриху. Претендентами на "Золотий м'яч" - приз найкращому футболістові світу за підсумками 2013 року - є француз Франк Рібері, португалець Кріштіану Роналду та аргентинець Ліонель Мессі.

Зараз ви читаєте новину «Пеле отримає "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути