четвер, 03 грудня 2009 17:49

Павленко не вміє рахувати вартість та місткість стадіонів до Євро-2012

Павленко не вміє рахувати вартість та місткість стадіонів до Євро-2012

Реконструкція НСК "Олімпійський" обійдеться в 200 млн. євро, в той час як будівництво стадіону у Варшаві коштує 500 млн. євро. Про це заявив сьогодні Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, коментуючи висловлювання про завищену вартістю київської арени.

"В Україні будують переважно українські компанії з українських матеріалів, у Варшаві - це консорціум, де головною компанією є австрійська" Alpina ". Вартість стадіону у Варшаві становить 500 млн. євро, і це при тому, що його місткість - 50 тисяч глядачів, а на "Олімпійському" - 69 тисяч ", - сказав Павленко.

Міністр також висловив упевненість, що до кінця року ухвалять рішення про авансування робіт на стадіоні на I квартал 2010 року.

"На перші три місяці наступного року" Олімпійському "потрібно 179,3 млн.грн. Відповідну цифру ми узгодили з Міністерством фінансів, КРУ та іншими організаціями", - відзначив він.

Gazeta.ua, використовуючи відкриті джерела інформації, підрахувала, чи говорить правду пан міністр.

1. Згідно з проектною документацією стадіон у Варшаві буде вміщати не 50, а 55 тисяч глядачів.

2. За сьогоднішнім курсом НБУ вартість нового "Олімпійського" у євро становить 265 млн євро з зайвим. Якщо відштовхуватися від суми в 3,2 млрд гривень, про яку раніше заявляв сам міністр.

3. Згідно з інформацією офіційного сайту Національного стадіону у Варшаві його вартість становить 1,2 млрд злотих, що дорівнює ... 292,070,300 євро. Помилився Павленко "всього" на 208 мільйонів.

ЛІГА, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Павленко не вміє рахувати вартість та місткість стадіонів до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути