середа, 23 липня 2008 09:19

Пауелл випередив світового рекордсмена

Пауелл випередив світового рекордсмена

Відразу троє спортсменів вибігли з десяти секунд на дистанції 100 метрів. Сталося це на етапі Супер Гран-прі, який вчора пройшов у Стокгольмі. Колишній рекордсмен світу Асафа Пауелл з Ямайки на одну соту випередив свого співвітчизника і власника нового найкращого досягнення на планеті Усейна Болта. Час Пауелла - 9.88 секунд. Третім став ще один представник ямайки Неста Картер (9.98 с).

Джеремі Ворінер за відсутності ЛаШона Меррітта без проблем виграв 400-метрівку (44.29 с). А от росіянин Брій Борзаковський на дистанції 1000 метрів був лише третім, проте з новим рекордом Росії - 2:15.50 хвилини. Переміг суданець Абубакер Какі.

Дайрон Роблес продовжує переможну серію на 110 метрів з бар"єрами. У Швеції він показав час 12.91 секунди. Стефан Хольм був найкращим у стрибках у висоту (2.30 м); наш Богдан Бондаренко з результатом 2.20 метри став шостим. Повертається у сектор для потрійного стрибка ще один швед - Крістіан Ольссон. У Стокгольмі він був третім (17.00 м). Переможним став стрибок румуна Мар"яна Опрі на 17.26 метрів. У метанні списа не було рівних норвежцю Андреасу Торкільдсену - 87.36 м.

У жінок американка Саня Річардс виграла 400-метрівку (50.38 с). Бланка Власіч виявилася сильнішою за Олену Слесаренко з Росії (2.02 та 2.00 відповідно) у стрибках у висоту. Олена Ісінбаєва хоча й без світового рекорду, але перемогла у секторі для стрибків з жердиною (4.85 м). У стрибках у довжину єдиною спортсменкою, яка перелетіла позначку сім метрів, стала португалка Найде Гомеш (7.04 м).

На 100 метрівці з бар"єрами бігла наша Олена Красовська. До числа призерів вона не потрапила, але показала результат 13.01 секунди, що на одну десяту перевершує олімпіський норматив "Б" і на п"ять сотих гірше за норматив "А". Перемогла Прісцилла Лопес з Канади (12.61 с).

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Пауелл випередив світового рекордсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути