середа, 18 жовтня 2017 14:37

"Згубний вплив українського паспорта" - що писали ЗМІ про матч "Шахтаря" у Роттердамі

"Згубний вплив українського паспорта" - що писали ЗМІ про матч "Шахтаря" у Роттердамі
"Шахтар" в Роттердамі здобув вольову перемогу над "Фейєноордом". Фото: afp.com

"Шахтар" в 3-му турі групового раунду Ліги чемпіонів обіграв на виїзді голландський "Фейєноорд". Пропустивши швидкий гол, донеччани зуміли не лише відігратися і вийти вперед, але й утримати переможний результат в меншості: другу жовту картку, а за нею червону отримав Ярослав Ракицький.

Пропонуємо короткий огляд ЗМІ про вчорашній матч в Роттердамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти ніколи не будеш іти один": як "Шахтар" переміг на атмосферному стадіоні "Фейєноорда"

"Найкращим гравцем матчу різні джерела в один голос назвали Фреда. Він найчастіше в матчі (79 разів) зустрічався з м'ячем і найчастіше (9 разів) йшов у обіграш - 8 вдалих. Точність передач за підрахунками WhoScored склала 87%, при цьому 26% з них були спрямовані в останню третину поля. Бразилець був активним і ефективним у відборах і підборах. На його рахунку розкішний розрізний гольовий пас на Бернарда, після якого той зрівняв рахунок. Фред об'єктивно був найкращим у зустрічі. Він на високому рівні довів, що нещодавній виклик в збірну Бразилії (з 2-річною перервою) цілком заслужений. А ось Марлос виглядав найбільш тьмяно серед колишніх співвітчизників. У діях нашого збірника спостерігалася якась тяжкість, перспективні контратаки в його ногах гальмувалися, не вистачало швидкості думки і спритності ніг. Жарти про згубний вплив українського паспорта набирають обертів (football24.ua).

"Фейєноорд" в стартові хвилини був цікавішим, отже м'яч, забитий господарями на 7-й хвилині, відповідав логіці того, що відбувалося на полі. "Шахтар" на такий початок від нідерландців одразу ж спробував відповісти адекватно, але, якщо входити "гірникам" у штрафний суперника вдавалося, то до завершального удару по воротах не доходило. Надто вже розмірено і вальяжно діяли донеччани і в середині поля, і на половині суперника, і нічим спантеличити оборону "Фейєноорда" не вдавалося. Такий заколисуючий футбол у виконанні гостей таки заколисав захист "Фейєноорда" - за хвилину Фред видав блискучий поздовжній пас Бернарду, і той, при виході сам на сам, на високій швидкості оббіг Джонса і спокійно вразив порожні ворота. Перший удар у площину воріт суперника - і гол!"(Sport.ua).

Матч ще раз довів, що півзахисник Шахтаря Фред є гравцем топ-рівня. Практично всі осмислені дії чемпіона України в цій матчі пов'язані саме з цим футболістом. На превеликий жаль для господарів, у них такого гравця не знайшлося навіть близько

"Після не найкращого початку матчу не досвідчена єврокубковими баталіями команда могла б і зламатися, особливо під таким тиском трибун. Але це не той випадок, адже у Шахтаря за плечима величезний досвід таких ситуацій, тому гості досить холоднокровно вирівняли гру і взяли під контроль хід поєдинку, трохи втративши цей контроль лише на останніх хвилинах. Зіграв свою роль і виконавський клас гравців, а він виявився вищим. Підопічні Паулу Фонсеки швидше комбінували і переходили з оборони в атаку, діяли попереду різноманітніше і тактичні грамотніше, а своїм пресингом змушували суперника помилятися. Матч ще раз довів, що півзахисник Шахтаря Фред є гравцем топ-рівня. Практично всі осмислені дії чемпіона України в цій матчі пов'язані саме з цим футболістом, а про його ефективність свідчить статистика - 86% точних передач в тій ситуації, коли саме він найчастіше з гравців Шахтаря опинявся з м'ячем, здійснював обведення і робив загострюють передачі вперед. На превеликий жаль для господарів, у них такого гравця не знайшлося навіть близько"(sportarena.com).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Фейєнорда" виручив перекладачку на прес-конференції після матчу з "Шахтарем"

"Замість розвитку успіху після швидкого гола Фейеноорд надав суперникам занадто багато простору на своїй половині поля, що стало головною вразливістю команди в цьому матчі. Фред одним пасом розрізав оборону Фейєноорда і допоміг Бернарду зрівняти рахунок, а в іншому епізоді бразильця залишили одного на дальній штанзі. В цілому план Фейєноорда на матч був простим і зрозумілий, можливо, навіть розумним і раціональним. Однак підсумковий результат матчу заснований на різниці в індивідуальній майстерності. Фейеноорд відкрив рахунок, але цього виявилося недостатньо"(Voetbal International).

"Європейська весна тепер здається для Фейєноорда недосяжною мрією. У вирішальному матчі третього туру групового етапу Ліги чемпіонів команду чекав невтішний результат. Шахтар переміг на Де Куйп завдяки двом голам бразильця Бернарда. Суперник дав Фейеноорду урок в тому плані, що навіть за миті неуважності в матчах такого рівня настає негайне покарання: Бернард реалізував пас від Фреда, який однією передачею розрізав увесь захист господарів"(AD.nl).

У паралельному матчі "Манчестер Сіті" вдома переміг "Наполі" 2:1. Турнірне становище в групі F після трьох турів: 1. "Манчестер Сіті" - 9 очок; 2. "Шахтар" - 6; 3. "Наполі" - 3; 4. "Фейеноорд" - 0.

У наступному турі "Шахтар" прийматиме "Фейеноорд" в Харкові. Матч відбудеться 1 листопада. Текстовий онлайн - Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Згубний вплив українського паспорта" - що писали ЗМІ про матч "Шахтаря" у Роттердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути