неділя, 18 червня 2017 17:15

Відкрито новий Зал Хокейної Слави
7

Іконостас Легенд хокею
Фото: championat.com
Оригінал Кубка Стенлі завжди знаходиться в залі
Фасад залу

18 червня 1993 року у Торонто, в колишній будівлі банку Монреаля було відкрито новий Зал Хокейної Слави. Старе приміщення вже не могло вмістити всіх експонатів.

У Залі знаходяться експозиції про гравців, команди, рекорди Національної Хокейної Ліги (НХЛ), реліквії і трофеї НХЛ, включаючи Кубок Стенлі. Вперше зал слави був відкритий в 1943 році в Кінгстоні під керівництвом Джеймса Томаса Сазерленда. Перші удостоєні честі потрапити в Зал слави були визначені в 1945 році, до того як він придбав постійне місце. Зал слави переїхав в Торонто в 1958 році. Першим постійним місцем Залу хокейної слави в 1961 році став виставковий комплекс в Торонто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боббі Орр забив найкращий гол в історії НХЛ

Щороку Зал Хокейної Слави приймає 300 тисяч відвідувачів. До Залу Слави включають хокеїстів, чиї кандидатури схвалить спеціальний комітет із 18 членів. Кандидат мусить набрати 75% голосів. Включений гравець отримує золотий перстень із своїм прізвищем.

Критики зазначали, що творці Залу занадто сфокусовані на гравцях НХЛ і не включили до нього кількох дійсно великих гравців. У відповідь організатори у 2005 році затвердили Валерія Харламова, який не зіграв жодного матчу в НХЛ.

У Зал Хокейної Слави внесено прізвища 10 гравців, які мали українське коріння – воротарі Террі Савчук, Уолтер Брода, Джонні Бовер та польові гравці – Майк Боссі (Михайло Босий), Джонні Буцик, Дейл Хаверчук, Білл Мосієнко, Бронко Хорват, Бернард Федерко та Уоллі Становськи.

У ніч проти понеділка закінчився сезон 2016/17. Володарем Кубку Стенлі вдруге поспіль став "Піттсбург Пінгвінз".

Зараз ви читаєте новину «Відкрито новий Зал Хокейної Слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути