Ексклюзиви
середа, 14 червня 2006 13:30

Останні години перед стартом

 

Напередодні першого виступу нашої команди на Кубку світу з футболу у південному передмісті Берліна урочисто відкрили "Український дім". Саме так буде найближчими днями називатися готель "Кортйард" у містечку Талтов.

Сюди у середу прибули чартерним рейсом сто п"ятдесят українських футбольних функціонерів, тренерів, журналістів та "особливих" уболівальників. Серед них одразу два колишніх президенти - Леонід Кравчук та Леонід Кучма. Вони та ще декілька віп-персон поселилися у більш престижному готелі "Рітц".

Сама церемонія відкриття "Українського дому" пройшла у чисто західному стилі і нагадувала швидше прийом у посольстві. Гості, серед яких були керівники місцевої влади, зручно розмістилися на зеленій галявині, де споживали німецькі ковбаси, приготовані на мангалі поруч. За центральним столом разом із господарями сиділи віце-прем"єр В"ячеслав Кириленко, міністр у справах молоді та спорту Юрій Павленко. Між ними розмістився керівник футбольної федерації Григорій Суркіс. Він і відкрив торжество. Серед іншого -привітав тренера молодіжної збірної Олексія Михайличенка з другим місцем на першості Європи. Той саме вечеряв у компанії Геннадія Литовченка.

Фактично саме у ці години завершилося урочисте відзначення історичного виходу України на світовий фінал. Підсвідомо всі були уже у Лейпцигу, де менше ніж за добу мала розпочатися нова епоха в історії нашого футболу.

Тим часом у розташуванні національної команди України несподівано відбулися відкрите тренування команди і прес-конференція Олега Блохіна. Звісно, що ніхто із прибулих на відкриття нашого представництва до Потсдама не встиг.

Українських журналістів у Німеччині досить багато. Бригади кількох телеканалів їздять на орендованих авто по тисячу кілометрів в день, намагаючись зняти все найцікавіше і оперативно передати зняте в Україну.

Але далеко не всі журналісти мають акредитації на матчі, які тут цінуються найвище. Тому виходять із становища кожен по-своєму.

Щодо уболівальників. Ті з них, які мають квитки на матчі, повинні йти на футбол з паспортами, оскільки всі квитки іменні і їх власники занесені в електронну базу даних. Ціна квитка на "жовтий" сектор за воротами складає 45 євро. Саме на цьому секторі центрального стадіону у Лейпцигу будуть розташовані "офіційні" уболівальники нашої збірної, які придбали квитки за квотою ФІФА. Але очевидно, що "неофіційних" прихильників команди України на трибунах буде набагато більше.

У вівторок увесь Берлін був у червоно-білу клітинку. Кількість хорватських любителів футболу була величезною. Це виглядало навіть більш вражаюче, ніж традиційне нашестя на Київ уболівальників донецького "Шахтаря".

Можливо, наших у Лейпцигу буде не менше, ніж хорватів у Берліні.

Микола НЕСЕНЮК, з Німеччини

Зараз ви читаєте новину «Останні години перед стартом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути