понеділок, 22 березня 2010 17:11

Орєхов готує апеляцію на рішення УЄФА

Орєхов готує апеляцію на рішення УЄФА

У четвер, 18 березня, на сайті УЄФА з"явилася інформація про пожиттєву дискваліфікацію українського арбітра Олега Орєхова, 42 роки. Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА довічно заборонила судді займатися будь-якою діяльністю, пов"язаною з футболом.

Орєхова визнали винним у порушенні статті 5 дисциплінарного кодексу УЄФА, в якій йдеться про принципи дотримання законів та чесності. Рішення КДІ може бути оскаржене протягом трьох днів після його оприлюднення.

Кореспондент "ГПУ" набрав телефонний номер Орєхова.

- Ніколи не грав у букмекерських конторах, ніколи, - каже суддя. - Навіть до того як прийшов у футбол. Апеляцію неодмінно подам – нині я її готую. Уважно вивчаю документи з УЄФА. Те, що мені пояснили на словах, і що було викладено на сайті УЄФА звучить по-різному.

Як я можу пояснити те, що трапилося? Мені ні в чому себе звинувачувати. Причина можливо тільки у моїй відкритості. Я контактна людина і це інколи спрацьовує проти мене. Якщо Апеляційний комітет УЄФА відхилить моє клопотання, піду далі. Оскаржуватиму вердикт у міжнародному спортивному арбітражному суді Лозанни. Дійду і до громадянського суду у разі необхідності. Моя репутація мені дорога.

Чи залишуся працювати у Федерації футболу? Планую, бо на роботу мене брала ця організація, а не УЄФА. Але взагалі готовий до того, щоб піти з футболу – усяке може бути.

- Чи обговорювали ситуацію з членом виконкому УЄФА Григорієм Суркісом, керівником українського футболу?

- Не було можливості. Я у п"ятницю повернувся із Лозанни, а Григорій Михайлович на вихідних був у Москві на похоронах міні-футбольної зірки Костянтина Єрьоменка.

Нагадаємо, у поточному розіграші Ліги Європи Орєхов обслуговував матчі "Аустрія" - "Войводіна" (4:2), "Ельфсборг" - "Лаціо" (1:0), "Вентспілс" - "Херенвен" (0:0) і "Базель" - ЦСКА Софія (3:1).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Орєхов готує апеляцію на рішення УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути