Ексклюзиви
середа, 09 березня 2011 14:32

Організатори ЧС з біатлону прикрасили прес-центр нацистськими газетами

Організатори ЧС з біатлону прикрасили прес-центр нацистськими газетами

Організатори чемпіонату світу з біатлону, який проходить у Ханти-Мансійську, використовували копії газет нацистської Німеччини в оформленні прес-центру. Журналісти помітили копії видань Der Angriff і Deutsche Allgemeine Zeitung із заголовками "Рейхсканцлер Гітлер!" і "Вторгнення почалося". Про це пише німецьке видання Der Spiegel.

Згорнуті копії старих газет різними мовами використовувалися в оформленні обіднього столу і виконували функції "ваз" для декоративних букетів. У число газет потрапили і нацистські видання.

Як пише Bild, виконавчий директор оргкомітету чемпіонату світу В'ячеслав Журавльов заявив, що копії нацистських видань з'явилися в прес-центрі випадково. За словами Журавльова, газети були підібрані дизайнером, який не володіє іноземними мовами.

Deutsche Allgemeine Zeitung видавалася з 1861 по 1945 роки і дотримувалася вкрай правої політичної орієнтації. Газету Der Angriff в 1926 році заснував Йозеф Геббельс, майбутній міністр пропаганди гітлерівського уряду. У 1945 році видання перестало виходити.

Чемпіонат світу з біатлону проходить у Ханти-Мансійську з 5 по 13 березня 2011 року. 9 березня на першості планети відбудеться жіноча індивідуальна гонка на дистанції 15 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Організатори ЧС з біатлону прикрасили прес-центр нацистськими газетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути