неділя, 06 березня 2011 15:39

Біатлон. Троє українок закінчили гонку переслідування у ТОП-20

Біатлон. Троє українок закінчили гонку переслідування у ТОП-20

Кайса Макаряйнен, яка вчора повернула собі лідерство в загальному заліку Кубка світу, сьогодні, в жовто-червоному бібі, стала чемпіонкою Ханти-Мансійська. Протягом всієї гонки, здавалося, переможниця спринту Магдалена Нойнер безапеляційно контролює хід гонки: вона методично нарощувала перевагу над Макаряйнен, а на трьох перших вогневих рубежах була бездоганною у стрільбі.

Точною була і фінка, але до четвертого рубежу перевагу Нойнер все ж таки зрісла до 40 секунд. Решта суперниць у суперечку за золото втрутитися не могли, оскільки програвали вже більше двох хвилин.

Але тоді, коли, здавалося, німецькі тренери можуть святкувати третє золото чемпіонату, Магдалена допустила-таки свій перший промах на чемпіонаті. І навіть два. Йдучи на фінішне коло, фінка мала перевагу всього у 8 секунд, але німецька біатлоністка не тільки не відігралася, але й зовсім не зуміла нав'язати боротьбу на дистанції.

Перша перемога Макаряйнен на світових чемпіонатах. У боротьбі за третє місце перемогла точність: Хелена Екхольм, не допустивши жодного промаху, зійшла на п'єдестал пошани.

Треба відзначити, що сьогодні було відразу п'ять спортсменок, що обійшлися без штрафу, і дві з них вчинили просто запаморочливий ривок: Андреа Хенкель прорвалася на четверте місце з 20-го, а юна Доротея Вірер з Італії фінішувала в десятці найсильніших зі стартового 28 - го місця.

Знову не склалося зі стрільбою у наших дівчат. Хоча, за винятком Валі Семеренко, інші українки зуміли покращити свої результати спринтів, але стабільна стрільба вдалася лише Олені Підгрушній. При цьому відзначимо, що і вона, і Віта Семеренко, та Інна Супрун закінчили гонку в двадцятці найсильніших. Крім того, всі троє зберігають шанси поборотися за потрапляння у мас-старт.

У загальному заліку Кубка світу Макаряйнен зміцнила своє лідерство - тепер її перевага над Хенкель становить 41 бал. Валя Семеренко, незважаючи на відносну невдачу сьогодні, зуміла зберегти 9-е місце, і знаходиться зовсім поруч з вісімкою найсильніших. У заліку гонок переслідування Кайса також зробила величезний крок до володіння Малим Кришталевим Глобусом: за одну гонку до фінішу в цьому заліку вона випереджає на 28 балів Хенкель і на 34 - Екхольм.

Завтра в Ханти-Мансійську день відпочинку, а у вівторок чоловіки розіграють медалі в індивідуальній гонці.

1. Кайса Макаряйнен (0 +0 +0 +0) 30:00.1

2. Магдалена Нойнер (0 +0 +0 +2) +21.6

3. Хелена Екхольм (0 +0 +0 +0) +1:43.6

...

17. Віта Семеренко (2 +1 +2 +0) +4:05.5

19. Олена Підгрушна (0 +0 +1 +0) +4:18.0

20. Інна Супрун (1 +1 +1 +1) +4:21.2

24. Валя Семеренко (1 +3 +2 +0) +5:02.5

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Троє українок закінчили гонку переслідування у ТОП-20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути