пʼятниця, 23 листопада 2007 18:43

Оприлюднили список 50-и найбагатших спортсменів Росії

Тенісистка Марія Шарапова втретє поспіль очолила список найбагатших спортсменів Росії за версією журналу "Фінанс". До списку увійшли спортсмени, чий дохід в 2007 році склав більше $1 млн.

20-річна Шарапова за рік заробила $25 млн., випередивши найближчого переслідувача майже вдвічі. На другій позиції розмістився баскетболіст "Юти Джазз" Андрій Кириленко, що заробив за сезон $13,7 млн. На третьому місці – воротар клубу НХЛ "Чикаго" Ніколай Хабібулін з $6,8 млн.

Всього до числа п"ятдесяти найзабезпеченіших спортсменів Росії ввійшли 35 хокеїстів, що виступають як в НХЛ, так і в російському чемпіонаті. Присутні в списку й шість футболістів, найбагатшим з яких виявився Андрій Аршавін з "Зеніту", що зайняв 16-у сходинку з річним доходом в $3,7 млн.

Вслід за ним стоять армієць Сергій Ігнашевич (36-е місце, $2 млн.), Олександр Кержаков з іспанської "Севільї" (37-е місце, $2 млн.), спартаківець Єгор Тітов (39-е місце, $2 млн.), зенітовець Павло Погребняк (41-е місце, $1,8 млн.), Алексєй Смертін з англійського "Фулхема" (47-е місце, $1,5 млн.).

Окрім Шарапової, більше за один мільйон доларів в рік заробили ще троє тенісистів – Світлана Кузнєцова (29-е місце, $2,3 млн.), Ніколай Давиденко (32-е місце, $2,1 млн.) і Анна Чакветадзе (50-е місце, $1,4 млн.).

Серед баскетболістів компанію Кириленко склали Джон Роберт Холден з ЦСКА (30-е місце, $2,2 млн.) і Віктор Хряпа з "Чікаго Буллз" (40-е місце, $1,9 млн.), повідомляє РІА "Новости" .

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили список 50-и найбагатших спортсменів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути