середа, 20 січня 2021 21:02

Він - зверхній. І поблажливий до вибраних - за що дорікають Фонсеці в "Ромі"

Він - зверхній. І поблажливий до вибраних - за що дорікають Фонсеці в "Ромі"
Паулу Фонсека 3 роки працював із "Шахтарем". Фото: ФК "Шахтар"

47-річний Паулу Фонсека, колишній тренер "Шахтаря", переживає важкий професійний момент в Італії. "Рома" під його керівництвом зазнала дві поразки поспіль. Поступилися в дербі Риму "Лаціо" -0:3 та вилетіла із Кубка Італії, програвши "Спеції" - 2:4.

Футбольний скаут Алекс Великих розповів про причини проблем "Роми".

Фонсека працює в Римі другий сезон. Що здійснив за цей час?

- Минулого сезону був ключовою фігурою для команди. В період перебудови, конфлікту менеджерів в середині команди, підготовки до зміни власника клубу. Саме тренер зміг стати для гравців опорою стабільності, допоміг пережити не простий період. Зараз від фахівця очікування значно більші, бо ситуація в клубі змінилася.

В чому головні проблеми "Роми"?

З аутсайдерами та середняками команда виглядає добре. А в грі проти рівних собі чи сильніших команд має проблеми. Причини цього криються в психології та фізичний формі гравців. Команда не витримує високий темп та інтенсивності матчу.

З аутсайдерами та середняками "Рома" виглядає добре. А в грі проти рівних собі чи сильніших команд має проблеми

Фонсеці дорікають, що в нього є гравці, до яких він більш ліберально ставиться під час вправ з фізичних навантажень. У португальського наставника непростий характер. Гравці не завжди розуміють тренера. Не мають підтримки від наставника та відчувають його зверхність.

Загрожує португальському тренеру відставка?

В команди з'явився новий власник, американський мільйонер Ден Фрідкін. В бізнесі немає часу на розкачку. Відсутність результатів призводить до іміджевих втрат. По ходу сезону відставка Фонсеці не загрожує. Питання зміни тренера буде актуальним в кінці сезону.

Отримає Фонсека новий контракт по завершенні сезону?

Він повинен виконати план мінімум - посісти місце в зоні Лізі чемпіонів, не нижче четвертого. Зробити це буде дуже важко. В Італії зараз щонайменше 6 команд претендують на 4 місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про одного із найкращих гравців чемпіонату Італії

У чемпіонаті Італії зіграно 18 турів. "Рома" посідає четверте місце, але за втраченими очками поступається "Наполі" та "Ювентусу", які провели на матч менше.

Зараз ви читаєте новину «Він - зверхній. І поблажливий до вибраних - за що дорікають Фонсеці в "Ромі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути