пʼятниця, 18 квітня 2008 08:47

Олімпійський вогонь прибув до Бангкока

Олімпійський вогонь у п"ятницю рано вранці за місцевим часом прибув у столицю Таїланду - Бангкок. З Індії, де пройшов попередній етап усесвітньої естафети, Олімпійський вогонь доставили на борту чартерного літака, що приземлився на військовому аеродромі Бангкока. До початку естафети, яка пройде в столиці Таїланду в суботу вдень за місцевим часом (ранок суботи за київським часом), вогонь, поміщений у спеціальний світильник, зберігатиметься в одному з приміських готелів під посиленою охороною, забезпеченою китайською стороною.

Влада Таїланду заявляє, що не чекає акцій протесту під час естафети. При цьому представники місцевої поліції повідомили, що іноземні громадяни, які прибули в країну, щоб перешкодити проведенню естафети, будуть негайно взяті під варту і вислані за межі Таїланду. Місцеві правозахисні організації повідомили, що планують провести мітинг у день проведення естафети, підкресливши, що захід носитиме виключно мирний характер, а число його учасників буде обмежене. А як мінімум один з 80 учасників майбутнього етапу естафети відмовився нести факел на знак протесту проти політики Китаю по відношенню до Тибету.

Борці за свободу Тибету раніше намагалися зірвати етапи естафети Олімпійського вогню в Лондоні, Парижі і Сан-Франциско. В Індії правоохоронні органи заарештували близько 180 активістів, які спробували перешкодити проведенню естафети. І лише в столиці Пакистану, де вогонь побував перед Індією, захід пройшов без будь-яких інцидентів.

AFP

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський вогонь прибув до Бангкока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути