середа, 28 грудня 2011 09:29

Олімпійський чемпіон з Кореї взяв собі російське ім'я

Олімпійський чемпіон з Кореї взяв собі російське ім'я

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав Указ про прийняття до громадянства РФ найтитулованішого спортсмена в історії світового шорт-треку, триразового олімпійського чемпіона Ан Хен Су, який народився в Південній Кореї.

"Закінчилися всі офіційні процедури, пов'язані з наданням російського громадянства триразовому олімпійському чемпіону Ан Хен Су, який на початку цього року висловив бажання виступати за збірну Росії", - підтвердив президент СКР Олексій Кравцов.

"У чемпіонаті Росії з шорт-треку, який проходить в підмосковній Коломні з 26 по 28 грудня, триразовий олімпійський чемпіон виступає вже як повноцінний громадянин нашої країни. До речі, представляє команду Москви. Більш того, ми вже відправили в Міжнародний союз ковзанярів всі документи, необхідні для отримання Ан Хен Су ліцензії на виступ у офіційних міжнародних змаганнях у складі збірної Росії, - сказав Кравцов.

"Незабаром після новорічних канікул Ан Хен Су отримає паспорт громадянина Російської Федерації, - продовжив Олексій Кравцов. - Російське ім'я він собі вибрав - Віктор, і після отримання паспорта стане - Віктор Ан. Причини такого вибору, думаю, очевидні. Адже Віктор значить - переможець".

Ан Хен Су ставав абсолютним чемпіоном світу п'ять разів поспіль - з 2003 по 2007 роки. На Олімпійських іграх 2006 року в Турині спортсмен переміг на дистанціях 1000 метрів, 1500 метрів і в естафеті, а на дистанції 500 метрів виграв бронзову медаль. У 2008 році Ан отримав важку травму коліна. У 2010 році спортмен не зміг пробитися до складу олімпійської збірної Південної Кореї, а влітку 2011 року вирішив виступати за Росію.

За матеріалами Лента.ру, Советский спорт

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон з Кореї взяв собі російське ім'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути