Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 15:24

Олімпіада-2022 в Пекіні - захід, де кожен учасник відчує себе під захистом КНР - чемпіон світу Олег Жох

Олімпіада-2022 в Пекіні - захід, де кожен учасник відчує себе під захистом КНР - чемпіон світу Олег Жох
Пекін - перше в історії місто, яке прийняло полум'я як літніх, так і зимових Олімпійських ігор. Фото: XSport

Україні потрібно активно переймати унікальний досвід Китаю, отриманий при організації та проведенні літніх і зимових Олімпійських ігор 2008 року, а також майбутніх Олімпійських ігор, які пройдуть у лютому 2022 року.

Таку думку висловив Олег Жох, український армрестлер і діючий чемпіон світу з армспорту на своїй сторінці у Фейсбук.

"Пекін - перше в історії місто, яке прийняло полум'я як літніх, так і зимових Олімпійських ігор. Скоро кожен житель Землі зможе відчути унікальний спортивний дух Китаю. Оцінити зусилля, які доклала китайська сторона, щоб всі учасники заходу - і олімпійці, і паралімпійці, гості, місцеві жителі - відчували себе під захистом КНР, з усім можливим комфортом", - написав Жох.

За словами спортсмена, Китайська Народна Республіка відбудувала до майбутньої Олімпіади низку нових спортивних об'єктів, а також модернізувала стадіони, збудовані до Олімпіади-2008.

"Ще з 2008 року всім запам'ятався Національний критий стадіон, знамените сталеве "Пташине гніздо". Національний водний центр - 2008 року тут проводилися змагання з плавання, стрибків у воду. Через це будівлю назвали "Водний куб". Тепер це "Крижаний куб", пристосований під зимові види спорту. Після Олімпіади стадіон постійно перепрофілювуватимуть, щоб у людей було місце для занять спортом відповідно до сезону", - розповів Жох.

Армрестлер наголосив, що дві пекінські Олімпіади - це події, організація і проведення яких стануть зразком для наслідування як для нашої країни, так і для всього світу.

"Нам всім необхідно вчитися у наших китайських друзів вмінню розробляти стратегії розвитку спорту на десятиліття. Я вже не кажу про всі інфраструктурні "зелені" інновації Олімпіади у Пекіні, які також було б непогано якомога ширше впроваджувати на українських стадіонах, а також в транспорті, звичайному житті людей", - заявив Жох.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2022 в Пекіні - захід, де кожен учасник відчує себе під захистом КНР - чемпіон світу Олег Жох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути