субота, 11 лютого 2012 16:26

Олеся Повх та Анжела Шевченко перемогли на турнірі в Дюссельдорфі

Олеся Повх та Анжела Шевченко перемогли на турнірі в Дюссельдорфі

10 лютого, у Дюссельдорфі (Німеччина) відбувся традиційний міжнародний турнір з легкої атлетики в приміщенні. Українки зайняли чотири призових місця.

Анжела Шевченко перемогла на дистанції 1500 метрів з новим кращим результатом сезону в світі, подолавши дистанцію за 4 хвилини 7,55 секунди. Слідом за нею фінішувала бронзовий призер пекінської Олімпіади Наталія Тобіас (4:09.32).

Чемпіонка Європи в закритих приміщеннях з бігу на 60 м Олеся Повх стала переможницею зі своїм кращим результатом нинішнього сезону - 7.13 секунд. З цим результатом Олеся продовжує очолювати європейський топ-лист і перебувати на третій сходинці світового рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олеся Повх стала першою на турнірі "Російська зима"

Марія Ремінь цього разу не змогла пробитися у фінал в бігу на 60 м, фінішувавши п'ятою у своєму забігу (7.46).

Діюча чемпіонка світу в потрійному стрибку Ольга Саладуха зайняла друге місце, приземлившись в своїй кращій спробі на позначці 14,17 м. Українка поступилася лише 5 см екс-чемпіонці світу кубинці Яргеліс Савіньї.

"Цієї зими ми не будемо готуватися до чемпіонату світу в закритих приміщеннях, який пройде в березні в Стамбулі, - сказала Ольга після свого виступу. - Уже на початку березня ми вже плануємо з тренером поїхати на збори, щоб почати останній великий етап підготовки до чемпіонату Європи в Гельсінкі і до Олімпійських ігор в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саладуха виграла чемпіонат світу

У грудні ми провели збір у Португалії. Але, на жаль, після повернення звідти я захворіла і протягом двох тижнів була змушена більше приділяти уваги власному здоров'ю. Саме тому ми навіть не могли планувати хоч якісь виступи на змаганнях в манежах. Рішення про поїздку в Дюссельдорф ми прийняли за три дні до старту.

Найближчим часом, я, швидше за все, ще буду стрибати у Франції і, можливо, в Стокгольмі. Але будь-який старт цієї зими ми розцінюємо з тренером, як хороше технічне тренування в змагальних умовах, до якого не ведемо ніякої спеціальної підготовки. Тому я цілком задоволена показаним сьогодні результатом", - наводить слова спортсменки офіційний сайт ФЛАУ.

Крім Анжели Шевченко ще чотири спортсмени показали в Дюссельдорфі найкращі результати світового сезону. Так, поляк Адам Кшот виграв у бігу на 800 метрів з результатом 1.45,44, який став новим рекордом змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧС з легкої атлетики. Збірна України виграла "бронзу" в естафеті 4х100

Кенієць Ніксон Чепседа оновив світовий топ-лист на дистанції 1500 м - 3:35.53 сек. Його співвітчизник Томас Лонгосіва виграв біг на 5000м - 12:58.67 сек.

Однак, найбільш вражаючою подією стала перемога француза Джиммі Вікаута в бігу на 60 м. Минулорічний чемпіон Європи серед юніорів виграв турнір з результатом 6,53 секунди і став лідером світового сезону.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Повх та Анжела Шевченко перемогли на турнірі в Дюссельдорфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути