четвер, 27 червня 2013 17:50

Олена Ісінбаєва піде у декретну відпустку після ЧС з легкої атлетики

Олена Ісінбаєва піде у декретну відпустку після ЧС з легкої атлетики
Олена Ісінбаєва готується стати матір'ю. Фото: sport-xl.net

Легендарна російська стрибунка з жердиною Олена Ісінбаєва оголосила про намір взяти перерву в кар'єрі після закінчення чемпіонату світу з легкої атлетики, який пройде в серпні в Москві.

Таке рішення пов'язане з бажанням обзавестися сім'єю і дитиною, повідомила дворазова олімпійська чемпіонка на прес-конференції в чеській Остраві.

"Я хотіла б зробити перерву в кар'єрі, вийти заміж і народити дитину, - заявила 31-річна росіянка, яка вже брала тайм-аут у 2010 році. - Я дуже багато думаю про це, в перерві є як свої плюси, так і мінуси . Звичайно, в моїй голові Олімпіада-2016 в Ріо-де-Жанейро. Було б дуже здорово виграти там ще одну олімпійську медаль".

Головною метою на найближчий час для Ісінбаєвої залишається домашня світова першість. "Я дуже мотивована на цей турнір, відчуваю, що добре готова, - наводить слова легкоатлетки ИТАР-ТАСС. - Мені б дуже хотілося встановити в Москві новий світовий рекорд".

Ісінбаєва двічі перемагала на чемпіонатах світу, і один раз ставала бронзовим призером. Але на останніх двох світових першостях - у німецькому Берліні та південнокорейському Тегу - Олена залишалася без нагород. У Лондоні-2012 вона зайняла третє місце.

Олена уточнила, що тримає в голові Олімпіаду-2016 в Ріо-де-Жанейро, де хотіла б виграти ще одну медаль.

Разом з тим головний тренер збірної Росії з легкої атлетики Валентин Маслаков вважає нормальною ситуацію, якщо Ісінбаєва прийме рішення зануритися в сім'ю і остаточно піти зі спорту.

"Це тільки здається, що так просто повернутися до занять професійним спортом після народження дитини. Насправді це дуже важко. Знову потрібно жертвувати. А дитині треба приділяти увагу. Не всі повертаються, до того ж не всі приймають рішення про повернення ще до пологів", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Олена Ісінбаєва піде у декретну відпустку після ЧС з легкої атлетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути