четвер, 21 квітня 2011 15:24

Олег Блохін готуватиме збірну України до Євро-2012

Автор: Фото: Reuters
  Новообраний тренер футбольної збірної Олег Блохін під час прес-конференції у Києві 21 квітня 2010 року
Новообраний тренер футбольної збірної Олег Блохін під час прес-конференції у Києві 21 квітня 2010 року

На засіданні виконкому Федерації футболу України відбулося голосування по кандидатурі головного тренера збірної України, інформує "СЭ в Украине".

Більшість голосів отримав наставник молодіжної збірної країни Павло Яковенко, однак він вирішив продовжити роботу з нинішньою командою, яка пробилася у фінальну частину молодіжного чемпіонату Європи-2011.

Другим за кількістю голосів став 58-річний Олег Блохін, який найближчим часом буде офіційно представлений у якості головного тренера збірної України.

Відзначимо, що Блохін уже працював зі збірною України з 2003 по 2007 рік і в 2006-м довів команду до 1 / 4 фіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Після роботи з національною командою в 2007 році Блохін очолював ФК "Москва", а останнім часом займав пост спортивного директора в одеському "Чорноморці".

Після відставки Мирона Маркевича довгий час збірною України керував Юрій Калитвинцев. При ньому українці провели вісім товариських матчів, але виграли тільки один - зі збірною Чилі (2:1). П'ять ігор збірна Україна завершила внічию, а Італії і Бразилії програла.

Поки не відомо чи залишиться Юрій Миколайович у штабі національної команди. Рішення прийме Блохін після зустрічі зі своїм попередником. Також Олег Володимирович вже знає орієнтовний склад свого штабу, але поки не назвав жодного прізвища.

Дебют Блохіна припаде на товариський матч зі збірною Узбекистану, який відбудеться 1 червня у Києві. А вже шостого червня українці зіграють на "Донбас Арені" з Францією.

Зараз ви читаєте новину «Олег Блохін готуватиме збірну України до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути