середа, 27 січня 2021 21:00

Один з колишніх лідерів уже не потрібен "Шахтарю"

Один з колишніх лідерів уже не потрібен "Шахтарю"
Ісмаїлі грає за "Шахтар" 8 сезон. Фото: ФК "Шахтар"

Лівий захисник "Шахтаря" 31-річний Ісмаїлі не був з командою на першому тренувальному зборі у Туреччині. Бразилець відновлювається від травми коліна, якої зазнав навесні 2020-го .

Ісмаїлі був одним із лідерів "гірників" останні 5-6 сезонів. Надійний в захисті та завжди активний в атаці. Захисник навіть запрошувався до збірної Бразилії та мав інтерес з боку клубів із провідних чемпіонатів.

За майже рік відсутності "Шахтар" навчився грати без нього. В новому сезоні Луїш Каштру почав довіряти 21-річному Віктору Корнієнку. Молодий захисник провів дуже сильний гостьовий матч проти "Реалу", отримав виклик до національної команди. На цій позиції також може зіграти універсал Микола Матвієнко, який більше грає в центрі захисту. Колишній наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека перевів на цю позицію вінгера Сіпріану. Бразилець поки набуває навиків на цій позіції.

Корнієнко отримав виклик до національної команди

Каштру показав себе як тренер, який не зважатиме на колишні заслуги та гучні імена. Продовжував довіряти позицію у воротах Анатолію Трубіну, коли вже був готовий грати Андрій Пятов. Корнієнко теж показав потенціал для гри в першій команді. Зараз пройде повноцінні збори із командою. Довіряти Ісмаїлі на позиції лівого захисника у другій частині сезону –це фактично перекреслювати весь успіх та прогрес, який мав українець у першій частині сезону. Ісмаїілі за класом та досвідом переважає Корінєнка, але Віктор точно має більшу перспективу, бо він молодший майже на 10 років. Крім того, невідомо чи зможе бразилець повернути свою форму та швидкість після такої важкої травми, як розрив хрестоподібних зв'язок коліна. Тут є свої доволі великі ризики. Футболіст пропустив фактично цілий сезон.

Корнієнко – молодий футболіст. Їм притаманна нестабільність. Покращити свою гру та прогресувати він зможе тільки завдяки регулярній ігровій практиці. Проблеми ротації не повинно бути. На позиції лівого центрального захисника потрібно розвивати 20-річного Вітао, який вже стиг пограти в Лізі чемпіонів. Матвієнка можна в окремих матчах використовувати, як лівого захисника. Вітао – це також перспектива, розвиток, на відміну від Ісмаїлі.

Продати його за хороші гроші фактично нереально. Крім того, зарплата бразильця доволі серйозна

Не варто забувати про ліміт. Дуже скоро проблема чотирьох гравців із українським паспортом може стати актуальною для "гірників". Марлосу та Мораесу вже по 33 роки. Їхні контракти із клубом діють до завершення календантого року. Тарасу Степанеку та Євгену Коноплянці– 31, Сергію Кривцову у березні буде 30. За повідомленням ЗМІ, Віктор Коваленко влітку стане гравцем "Аталанти". Тому Корнієнко вкрай важливий гравець для ліміту. Талановиті Михайло Мудрик, Данило Сікан, Олег Очеретько –це тільки перспектива без гарантій. В "Шахтарі" ставку в атаці завжди робили на іноземців.

В такій ситуації "Шахтар" отримує ситуацію, коли один із колишніх лідерів команди не дуже потрібен. Ісмаїлі може бути корисним, але перспектива цього не дуже. Футболісту вже за 30 років та він після складної травми. Продати його за хороші гроші фактично нереально. Крім того, зарплата бразильця доволі серйозна.

Потрібно шукати варіант, який піде на користь всім. Повернення до Бразилії Ісмаїлі для повної реабілітації та набуття форми – виклядає логічним кроком. Футболіст має повернути собі ігрові кондиції та не закривати прогрес молодого гравця, який може на багато років стати ключовим для "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лунін в "Реалі" потрапив у безвихідне становище

Ісмаїлі перейшов до "Шахтаря" із португальської "Браги" за 4 млн. 5 разів вигравав чемпіонат та Кубок України.

Зараз ви читаєте новину «Один з колишніх лідерів уже не потрібен "Шахтарю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути