Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 19:39

Новий стадіон в Пітері відкриється мінімум на рік пізніше

Введення в експлуатацію нового футбольного стадіону "Зеніта" на Крестовськом острові Санкт-Петербурга відкладається мінімум на рік, повідомив президент клубу Олександр Дюков в п"ятницю в Мюнхені.

- У 2009 році стадіон дуже навряд чи буде введений в експлуатацію. У перспективі - може бути в 2010 році, - сказав Дюков.

За його словами, перенесення термінів пов"язане з тим, що на даний момент проект будівництва стадіону не узгоджений з Головгосекспертизою, а також з дорожчанням проекту. Зараз проект будівництва стадіону на Крестовському коштуватиме приблизно 13-14 мільярдів рублів. Раніше повідомлялося, що по держконтракту вартість будівництва стадіону повинна скласти близько 6,67 мільярдів рублів. Дюков відзначив, що сьогодні вартість будівництва нового стадіону в Росії стала не нижча, ніж в Європі. Як приклад він привів стадіон в Гельзенкірхені, де грає "Шальке", і на який буде схожий новий петербурзький стадіон.

За словами президента петербурзького клубу, в 2000 році вартість будівництва стадіону складала 300 мільйонів доларів, але за цей час виросла вартість робіт, і матеріалів.

- Той бюджет, який був спочатку прийнятий за основу при будівництві петербурзького стадіону, виявився необгрунтований: японське архітектурне бюро підрахувало вартість робіт на коліні. У Петербурзі будівництво стадіону обійдеться дорожчим, ніж в Європі, через особливості грунтів, а також через те, що довелося демонтувати старий стадіон імені Кирова, - додав Дюков.

Новий футбольний стадіон будується в Петербурзі на місці колишнього стадіону ім. Кирова за проектом японського архітектора Кіци Куракави. Місткість стадіону повинна скласти 62 тисячі глядачів, висота - близько 60 метрів, площа футбольного поля - близько 10 тисяч квадратних метрів. Футбольне поле на новому стадіоні буде висувним, що дозволить забезпечити збереження природного газону.

"Спорт сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Новий стадіон в Пітері відкриється мінімум на рік пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути