середа, 26 січня 2011 16:10

Новий стадіон "Зеніту" буде втричі дорожчим за "Донбас Арену" (ФОТО)

У Санкт-Петербурзі на Крестовському острові побудують суперсучасний стадіон.

Арену для чемпіона Росії - пітерського "Зеніту", планують побудувати до листопада 2012 року. Спершу вартість стадіону оцінювалася в 7 млрд. рублів, але потім зросла до 33 млрд. рублів ($ 1,1 млрд.). До слова, "Зеніт" є найзаможнішою клубом Росії - його бюджет складає близько $ 100 млн.

Комерційний директор клубу Дмитро Манкін запевнив, що стадіон буде відповідати всім сучасним європейським параметрам.

"Висувний дах дасть можливість проводити футбольні заходи навіть у холодну погоду. Плюс якісне висувне поле - не кожна європейська арена може похвалитися таким нововведенням. Нова арена буде розрахована на 69 000 місць, 1400 з них припаде на ложі, а 5600 - на бізнес-місця . Будуть у нас і сімейні сектори, і сектори з недорогими квитками для молоді", - цитує Манкина сайт "Зеніта".

Майбутня арена вже стала другою за вартістю у світі. Найдорожче обійшлися тільки знесення та будівництво нового "Уемблі" ($ 1,5 млрд.). Лондонський "Емірейтс", приміром, обійшовся в $ 770 млн., паризький "Стад де Франс" - в $ 974 млн.

Для порівняння, стадіон "Донбас Арена" обійшовся президенту "Шахтаря" Рінату Ахметову в $ 418 млн., а реконструкція НСК "Олімпійський" у Києві буде коштувати $ 500-550 млн.

За матеріалами DELFI

Зараз ви читаєте новину «Новий стадіон "Зеніту" буде втричі дорожчим за "Донбас Арену" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути