пʼятниця, 01 липня 2011 08:46

Новий сезон в НБА опинився під загрозою зриву

Новий сезон в НБА опинився під загрозою зриву

НБА в четвер оголосила про початок локауту опівночі, 1 липня, оскільки гравці та клуби не змогли підписати нову трудову угоду про заробітну плату і умови контрактів. Про це повідомляється на сайті американської баскетбольної ліги.

Як заявив заступник комісіонера НБА Адам Сільвер, головним предметом переговорів була стеля зарплат для гравців. Власники команд відмовилися піднімати середню зарплату гравців на шостий рік контракту до 7 мільйонів доларів з нинішніх 5 мільйонів.

Згідно з правилами НБА, максимальний оклад гравця вираховується з пропорції кількості років, протягом яких гравець виступає, і загальної стелі зарплат. У сезоні 2010/2011 максимальна зарплата для баскетболістів, які виступали менше шести років, становила 9 мільйонів, для тих, хто провів у лізі менше 9 років - 11 мільйонів, а для гравців зі стажем понад 10 років - 14 мільйонів доларів.

Локаут може перешкодити проведенню частини сезону 2011/2012, якщо гравці та клуби не домовляться про нові умови. У випадку, якщо команди і гравці не дійдуть згоди до 2012 року, сезон може бути скасований повністю. У сезоні 1998/1999, коли в НБА в останній раз оголошувався локаут, було зіграно трохи більше половини матчів чемпіонату.

Переговори про зарплати гравців НБА поновляться, як очікується, протягом двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Новий сезон в НБА опинився під загрозою зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути