Ексклюзиви
субота, 12 жовтня 2019 13:39

"Нокаутує, коли захоче": Олександр Усик дебютує в надважкій вазі

 

Вранці, 13 жовтня, за київським часом відбудеться знакова для українського професійного боксу подія. Колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик проведе довгоочікуваний дебютний бій у надважкій вазі. На "Wintrust Arena" в Чикаго, США, 32-річний українець зустрінеться з американцем Чаззом Візерспуном, 38 років. Gazeta.ua виділяє деякі важливі деталі поєдинку, а починаючи орієнтовно з 5:00 год. 13 жовтня проведе текстову онлайн трансляцію.

Вимушена кандидатура

Чазз Візерспун став суперником Олександра Усика на "короткому повідомленні" - за чотири дні до бою. Від нього й у найкращій формі очікування були б невеликі у бою з Усиком. А в цій ситуації й поготів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Усик народився за 45 років після Мухаммеда Алі

Першочерговим же суперником кримчанина в дебютному поєдинку мав бути французький боксер Карлос Такам. Але перед боєм у травні Олександр травмувався. А на жовтень із бою знявся вже Такам. В підсумку зупинилися на кандидатурі нідерландця Тайрона Спонґа. Але він попався на допінгу і був відсторонений від бою. У терміновому порядку промоутер Усика британець Едді Хірн знайшов заміну в особі Візерспуна.

Усик обірве переможну серію Візерспуна

Американський ветеран Чазз Візерспун на прізвисько "Джентльмен" колись був членом любительської збірної США, подавав певні надії в профі-боксі, вигравши 23 поєдинки на початку кар'єри. Але так жодного разу і не виходив на бій за чемпіонський титул. В його списку лише декілька відомих імен. У 2008–2009 роках він програвав претендентам на титули американцям Крісу Арреолі й Тоні Томпсону. Останньої поразки зазнав понад сім років тому у у квітні 2012-го програв технічним нокаутом у третьому раунді співвітчизнику Сету Мітчеллу. Тоді, напевно, остаточно переконався, що зірок в цьому бізнесі не досягне. Чазз перейшов у напівпенсійний режим, інколи проводячи бої-спаринги проти нікому не відомих опонентів. Його переможна серія складає вже 8 боїв і вона буде обірвана наступного ранку.

Чазз давно перейшов у напівпенсійний режим

Усик виграє, коли захоче

Важко прогнозувати, коли завершиться бій. Все залежатиме від настрою українця. Захоче - нокаутує американця в першому раунді. А може й розтягнути задоволення, давши насолодитись своєю майстерністю і колосальною перевагою над суперником американській публіці.

Наступного року – чемпіонський шанс

Усик є обов'язковим претендентом на титул WBO у надважкій вазі і вже в наступному поєдинку має шанс поборотися за чемпіонське звання проти переможця реваншу між американцем Енді Руїзом та британцем Ентоні Джошуа – він запланований на 7 грудня. Обов'язковим претендентом по лінії IBF є болгарин Кубрат Пулєв. І саме хтось із цих двох на початку наступного року вийде на бій за три титули. Хоча Олександр більше зацікавлений поборотися за зелений пояс WBC, яким з початку 2015 року володіє американець Деонтей Вайлдер.

Олександр Усик на профі-ринзі виграв усі 16 поєдинків, 12 з яких – нокаутом. Він єдиний в історії українець, який став абсолютним чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів.

Зараз ви читаєте новину «"Нокаутує, коли захоче": Олександр Усик дебютує в надважкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути