пʼятниця, 14 вересня 2012 10:14

НХЛ опинився на межі локауту

НХЛ опинився на межі локауту
Раніше в НХЛ двічі оголошували локаут ФОТО: sunhome.ru

Комісіонер Національної хокейної ліги (НХЛ) Гері Беттмен заявив, що керівники клубів ліги одностайно виступили за оголошення локауту, якщо до 15 вересня не вдасться домовитися про нову колективну угоду. Про це повідомляє Associated Press.

Попередня угода між лігою та асоціацією гравців закінчується в ніч з 15 на 16 вересня. Якщо до цього часу сторони не зможуть домовитися про новий контракт, то в НХЛ буде оголошений локаут.

За чинною угодою, хокеїсти в якості зарплат і бонусів отримують 57 відсотків доходів ліги. Керівники клубів пропонують знизити частку гравців в доходах НХЛ: з сезону-2012/13 до 49 відсотків, потім на протязі чотирьох років знизити до 47 відсотків.

Асоціація гравців згодна під час найближчого чемпіонату отримати 54,3 відсотка доходів, поступово знизивши до 52,4 відсотків.

На думку асоціації гравців, за найближчі п'ять років НХЛ може заробити до 20,2 мільярда доларів. Якщо погодитися з вимогою ліги, то хокеїсти за цей час одержуватиме 9,6 мільярда доларів, асоціація же наполягає на 10,6 мільярда доларів.

Також в ході переговорів сторони не можуть домовитися з приводу структури зарплат гравців (ліга наполягає на плавному розподілі коштів під час контракту), контракту новачків (ліга пропонує збільшити його з трьох до п'яти років), а також участь гравців з НХЛ в Олімпіаді 2014 року в Сочі. Заради Олімпіади лізі доведеться робити паузу майже на місяць, що негативно відіб'ється на доходах.

Раніше в НХЛ двічі оголошували локаут. Сезон-2004/05 був повністю скасований, сезон-1994/95 почався тільки в січні і протривав 48 ігор замість 82.

Континентальна хокейна ліга (КХЛ) дозволила своїм клубам під час локауту заявляти трьох гравців з НХЛ під час можливого локауту.

Зараз ви читаєте новину «НХЛ опинився на межі локауту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути