Ексклюзиви
вівторок, 04 жовтня 2011 09:48

"Невідомо, чи досяг би Лобановський з іноземцями тих самих висот" - Ребров

"Невідомо, чи досяг би Лобановський з іноземцями тих самих висот" - Ребров

Помічник головного тренера київського "Динамо" Юрія Сьоміна Сергій Ребров прокоментував перспективи лідерів збірної України та можливості "Динамо" і "Шахтаря" в єврокубках, а також повідав про особливості своєї кар'єри гравця.

Про місце Шевченка у збірній зразка 2012 року: "Це залежить тільки від Шевченка. Якщо у нього буде бажання допомогти збірній, то для нього місце на полі завжди знайдеться. А на якій позиції він буде грати, це вже вирішить головний тренер".

Про Анатолія Тимощука: "У нашої збірної кілька лідерів, але коли людина грає в основному складі мюнхенської "Баварії", він не може не бути ключовим гравцем своєї національної команди".

Про свої англійською та турецькою етапах кар'єри гравця: "Не скажу, що мені там не подобалося. Два сезони я грав в "Тоттенхемі", а це один з кращих клубів англійської Прем'єр-ліги. У складі шпор, як і в "Фенербахче", і "Вест Хемі" був дуже високий рівень конкуренції за місце в основному складі, постійно змінювалися тренери, причому не кожен з них мене бачив у першій команді. Але я ні про що не шкодую".

Про вплив британського стилю гри на не зовсім вдалу кар'єру в Англії: "Я б не став говорити, що це стало вирішальним фактором, адже англійський і український стилі дуже схожі, постійна безкомпромісна боротьба. Чесно кажучи, щоб звикнути до нового стилю гри не потрібно дуже багато часу".

Про вплив ритму життя в Лондоні: "Я не розумію тих людей, які кажуть, що мені на піку форми завадила заграти акліматизація. У першому сезоні за "Тоттенхем" я забив 9 м'ячів, але потім, я майже півтора року не грав. Яким чином я мав забивати".

Про закінчення кар'єри у віці 35 років: "Грати ще я міг. У мене були травми, які супроводжують футболістів протягом всієї кар'єри. Я міг повернутися в українську лігу, але вибрав ще краще рішення. Президент" Динамо "запропонував мені роботу в якості тренера , і ця пропозиція мене влаштувала".

Про зіставлення рівнів українського чемпіонату зараз і в 2000 році, коли їхав до Англії: "Чесно кажучи, рівень гри не сильно виріс, хоча зараз в Україні грають багато легіонерів, але серед них мало гравців справді високого рівня. Федерація футболу постійно робить якісь заходи щодо ліміту на іноземців, і я скажу більше: цей ліміт треба ще більше посилити".

Про перспективи "Динамо" і "Шахтаря" в єврокубках: "Ці команди в кожному матчі налаштовуються тільки на перемогу, але я не можу сказати, як далеко ми зайдемо. Не можу говорити від імені донецького "Шахтаря", але знаю, що донеччани жадають вигравати кожен матч в будь-якому турнірі".

Про умови роботи в "Динамо": "Зараз в "Динамо" мене абсолютно все влаштовує, я два роки працюю з хорошим тренером, у якого мені є чому повчитися у цій професії. Про подальші цілі у тренерській кар'єрі я поки не думаю".

Про Валерія Лобановського: "Зазначу, що Валерій Васильович працював в інший час, і працював він тільки з українцями, які поважали його і рахувалися з кожним його словом. Зараз же в клубі дуже багато іноземців, і невідомо, чи досяг би Лобановський з ними тих самих висот".

Про строгість до підопічних: "Буваю строгим, але до гравців намагаюся ставитися по-дружньому".

Раніше Ребров завив, що збірні України та Польщі можуть далеко зайти на Євро-2012.

Нещодавно Олег Блохін оприлюднив список гравців збірної України, які готуватимуться до товариських матчів проти Болгарії та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «"Невідомо, чи досяг би Лобановський з іноземцями тих самих висот" - Ребров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути