вівторок, 28 березня 2017 15:25

Німці задумалися про бойкот Кубка світу-2018 у Росії

Німці задумалися про бойкот Кубка світу-2018 у Росії
Кубок світу-2018 повинен пройти з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії

У Німеччині поновили дискусії про можливий бойкот Кубка світу-2018 у Росії. Про це повідомляє Deutche Welle.

Основною причиною стали масові затримання людей під час антикорупційного протесту, який пройшов у центрі Москви в неділю, 26 березня. За інформацією ЗМІ, затримали до 900 осіб.

Загалом ситуація з дотриманням прав і свобод людини в РФ також є причиною того, що про ймовірний бойкот говорять з різною інтенсивністю уже декілька років.

На думку депутата Бундестагу Міхаеля Фукса, країна, в якій у принципі не дотримують навіть елементарних людських прав, не повинна приймати ніякі світові змагання. Бойкот має бути рідкісним винятком. Фукс також переконаний, що небезпека перебування у РФ так змусить багатьох уболівальників утриматися від поїздки на мундіаль наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії протестували під гаслом "Димон ответит"

Про погіршення стану справ з дотриманням прав і свобод у Росії також заявив і Ґернот Ерлер, уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з РФ. Він зазначив, що рішення про перегляд господаря КС-2018 знаходиться у винятковій компетенції ФІФА.

Росія отримала право на проведення світового футбольного форуму 2010 року. КС-2018 повинен пройти з 14 червня по 15 липня 2018-го в 11 містах: Москва, Санкт-Петербург, Казань, Єкатеринбург, Саранськ, Самара, Сочі, Ростов-на-Дону, Калінінград, Нижній Новгород і Волгоград.

Зараз ви читаєте новину «Німці задумалися про бойкот Кубка світу-2018 у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути