вівторок, 01 листопада 2016 18:16

"Не вірю, що Кубок світу відбудеться у Росії" - Моралес

"Не вірю, що Кубок світу відбудеться у Росії" - Моралес

Коментатор телеканалів "Футбол 1/2" Роберто Моралес вважає, що у Росії можуть відібрати право проведення Кубка світу-2018.

"Я не скажу категорично, що не вийдемо, але впевненості немає. Це було б гарно - пробитися на мундіаль. До речі, взагалі не вірю, що Кубок світу відбудеться у Росії. Нічого цінного не поставлю на те, що турнір у Росії заберуть, але у мене дуже сильне передчуття, що це все-таки відбудеться. Для цього багато підстав. Одна з головних - неготовність стадіонів. Скільки арен можуть прийняти матчі - 4 з 12-ти?

Переважно стадіони на реконструкції, а в Санкт-Петербурзі просто не можна побудувати. Неважливо, як ви ставитеся до "міста російської інтелігенції", але питання в іншому: той стадіон неможливо звести ні за які гроші. Він "сідає". Тобто дуже "розумні" люди знайшли місце.

Це - лише частина проблеми. Насправді, у ФІФА, УЄФА зараз відбуваються процеси, які дуже важко контролювати. Від УЄФА і ФІФА зараз вимагають чесності та адекватності. Чому? Тому що це один із найбільших ринків у світі, якщо не найбільший. На процес, який генерується клубами і збірними, ФІФА та УЄФА не витрачають гроші. А прибутки божевільні. Це навіть не видобуток нафти. Хоча туди треба добряче вкласти. Є багато країн, які цим займаються. А тут - свій монополіст. Добре, будь монополістом, але адекватним. Тому вигнали всіх цих "прекрасних" людей - Блаттера, Платіні. Останній був геніальний футболіст, але ми знаємо, який став керівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії закликають позбавити Росію Кубка світу-2018

Я також впевнений, що не буде Кубка світу в Катарі. Там просто неможливо грати влітку. Подивіться на бюджет і доходи англійської прем'єр-ліги і скажіть: "Ви заради мундіалю поламайте весь сезон!" 2-2,5 місяці треба вибити на підготовку, відпочинок. Але АПЛ може придбати той Катар і, як то кажуть, закатати його в асфальт. Не буде Кубка світу в Катарі, я впевнений. Це нереально", - говорить Моралес.

Коментатор служив в АТО у лавах Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Не вірю, що Кубок світу відбудеться у Росії" - Моралес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути