середа, 19 серпня 2020 10:33

Не треба нам допомагати – білоруський футболіст звернувся до росіян

Не треба нам допомагати – білоруський футболіст звернувся до росіян
Станіслав Драгун 5 років відіграв у Росії. Фото: euroradio.fm

Півзахисник збірної Білорусі і БАТЕ Станіслав Драгун висловився про політичну ситуацію у країні.

"Понад тиждень я дуже погано сплю! Погано сплю, бо мені дуже боляче і дуже соромно від того, що відбувалося на вулицях нашої країни, коли затримували ні в чому не винних людей!

Погано сплю від почуття безпорадності, яке розривало мене зсередини, коли я почув звуки тортур з Окрестина! Те свавілля, що коїлося, не залишило байдужим жодного білоруса, але в тюрмах ще залишається дуже багато невинних хлопців. Я прошу, я благаю вас, відпустіть їх або хоча б допустіть до них медиків, щоб вони змогли врятувати тих, кого ще можна врятувати!

Друге, що я хотів сказати: я прожив 5 років у Російській Федерації, я грав у декількох командах і облетів майже всю Росію від Сахаліну до Калінінграда. Але зараз я прошу вас: не треба нам допомагати, просто підтримайте нас в нашому праві самим вибирати свою долю!

І я попрошу своїх російських друзів і білорусів, які грають у Росії, зробити репост цього повідомлення, щоб ми були почуті в Москві, Пітері і навіть у Хабаровську!

І останнє. Напередодні матчів збірної мене все частіше просять вчинити, як Ілля Шкурін, який відмовився від гри за збірну!

Я граю за збірну не для якоїсь певної людини, не для певної організації, я граю за своїх батьків, за своїх коханих і рідних, за своїх друзів, за місця, в яких я виріс, за цей прекрасний білоруський народ! Тому я грав за збірну, граю і гратиму - тому що я пишаюся бути білорусом!" - написав Драгун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не поїду до збірної, доки діє режим Лукашенка – форвард Білорусі

У нинішньому чемпіонаті Білорусі Драгун зіграв 20 матчів, в яких забив 6 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Не треба нам допомагати – білоруський футболіст звернувся до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути