пʼятниця, 24 грудня 2021 21:01

Не тільки Миколенко. Чому "Динамо" повинно продати своїх лідерів

Не тільки Миколенко. Чому "Динамо" повинно продати своїх лідерів
Мірча Луческу очолив "Динамо" у 2020 році. Фото: скріншот

Зимовим чемпіоном України став донецький "Шахтар". Команда Роберто Де Дзербі на два очки випередила київське "Динамо".

"Гірники" не втрачали очки понад два місяці із нічийного матчу проти "Динамо" 3 жовтня.

Підопічні Мірчі Луческу мали очкову перевагу протягом всього першого кола, але у за останній місяць втратили п'ять очок.

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков спеціально для Gazeta.ua поділився очікуванням від другої частини сезону.

"Шахтар" став закономірно зимовим чемпіоном?

Не зовсім. Якби "Динамо" було лідером таблиці після першої частини сезону, то так само можна було б говорити про закономірність лідерства команди Луческу.

Фаворита не має у другій частині сезону. 12 турів та очна зустріч - це дуже забагато, щоб робити хоч якісь прогнози.

"Шахтар" стане сильнішим за зиму?

Не впевнений. Я не розумію досі, яку гру ставить Роберто Де Дзербі "гірникам" та що хоче отримати на виході. Чи потрібно взагалі, щось донецькій команді перебудувати?

Трьох коштовних літніх новачків( Траоре, Педріньйо, Марлон) він вбудував у командну гру. Але з іншої сторони, той же Марлон не виправдовує покладених сподівань. Захист не став надійніше та із приходом бразильця партнери почали грати слабше.

Які позиції "гірникам" потрібно посилювати?

Наявного складу для чемпіонату України "Шахтарю" вистачить і так. Повернувся після травми Жуніор Мораес, який має весною підміняти травмованого Лассіну Траоре. Для єврокубків наступного сезону вже потрібно думати про посилення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив потенційну "зірку" збірної України

Михайло Мудрик вже став повноцінним гравцем першої команди "Шахтаря"?

Мудрику допомагає, що він забив важливий гол "Монако" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Де Дзербі повірив в нього, як у свого талісмана. Тому він має довіру від тренера та ігровий час

"Динамо" виглядало не переконливим у листопаді-грудні, де втратили п'ять очок. Що відбувається із командою Луческу?

Емоційна втома. Луческу у минулому сезоні витиснув все. Команда виграла всі внутрішні трофеї. Це був емоційний стрибок у першу чергу. Заявлений рівень потрібно підтверджувати. Тут виявилося, що у "Динамо" є серозні проблеми. Не можуть замінити навіть такого форварда, як Артем Бесєдін. Літні новачки не дозволити вирішити цю проблему навітьЯкою у "Динамо" має бути трансферна філософія? частково.

"Шахтарю" вистачить складу для виступів у чемпіонаті України

Які позиції вимагають посилення для киян?

Форвард, атакувальний півзахисник та опорний півзахисник.

Віталій Буяльський - не є плеймейкером. У нього інші сильні якості. "Динамо" потрібен гравець такого стилю, як колись був Валентин Белькевич. Такі проблеми не вирішується легко.

Втрата Миколенка стане проблемою?

Владислав Дубінчак - дуже сильний на позиції лівого захисника. Для "Дніпра-1" це буде велика втрата. Є досвідчений Олександр Караваєв. Але краще награти на цій позиції Костянтина Вівчаренка, який має перспективу.

Якою у "Динамо" має бути трансферна філософія?

За останні роки "Динамо" вдалося провести реформу клубу. Тепер команда робить ставку на власних вихованців. Така філософія клубу не передбачає коштовних новачків. Це зруйнує атмосферу в команді через високу зарплату та можливу втрату колективу.

Динамівцям потрібно гнути цю лінію далі. Відпускати гравців при наявності хороших пропозицій закордону, як це вийшло із Миколенком( перейде в "Евертон" -Gazeta.ua). Якщо буде пропозиція по Циганкову, то потрібно продавати та шукати заміну серед своїх гравців. Якщо це стане на конвеєр, то клуб матиме хороше майбутнє.

"Динамо" не змогло замінити Артема Бесєдіна

Хто із молодих гравців може закріпитися у першій команді "Динамо"?

Тут щось предметно говорити складно, бо юнацький футбол відрізняється від дорослого. Успіхи "Динамо" у Юнацькій Лізі УЄФА не повинні значити, що ці гравці вже готові грати за першу команду. Це зовсім інший рівень. Вони мають проявити себе на зборах.

Артема Довбика та Аллахяр Сайядманеша сватаю у "Динамо". Вони здатні посилити київський клуб?

Так. Головне питання - їх доступність. Підписати цих нападників буде не просто. Частина прав Довбика належить данському "Мідтьюлланду", а права на іранця турецькому "Фенербахче".

"Дніпро-1" вже став третьою силою в українському футболі?

Це покажуть єврокубки наступного сезону. Восени команда Ігоря Йовічевича вражає. Хорвату вдалося створити стабільний склад з двома гравцями на одну позиції., де важливу роль відіграють не потрібних "Шахтарю" опорники Інгатенко-Піхальнок. Артем Довбик розкрився, як бомбардир. Хоча останній час він втрачав моменти з гри та забивав тільки пенальті.

"Зоря" не змогла пробитися у Лігу Європи та тільки четверта у чемпіонаті. Що відбувається із командою?

Команда Віктора Скрипника знаходиться на своєму рівні. Яка продає своїх провідних гравців та компенсує втрати легіонерами, яких можна знайти. Це процес важкий та не завжди вдалий.

Лідером таблиці є "Шахтар", який має 47 очок. На два меншу у "Динамо". "Дніпро-1" замикає трійку із 40 балами. Друга частина сезону розпочнеться 26 лютого 2022. Командам залишилося провести 12 турів.

Зараз ви читаєте новину «Не тільки Миколенко. Чому "Динамо" повинно продати своїх лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути