понеділок, 01 березня 2010 16:14

Назвали причину невдачі українців у Ванкувері

Назвали причину невдачі українців у Ванкувері

Невдачу збірної України на зимових Олімпійських іграх у Ванкувері тренери пояснюють нестачею часу для якісної підготовки спортсменів. Перед Олімпіадою-2010 Міжнародний олімпійський комітет поставив спортсменів в дуже жорсткі умови. Щоб потрапити до списку учасників Ігор, тобто отримати необхідну кількість ліцензій, у спортсменів було лише три місяці.

Як повідомляє "Deutsche Welle", за словами тренера з лижних гонок Володимира Нечаєва, українські лижники закінчили відбіркові змагання тільки 16 січня, а вже через місяць мали виступати у Ванкувері. "Спортсмени, щоб отримати ці ліцензії викладалися на повну. Відновити людину дуже складно. І я не знаю, яким має бути талант тренера, щоб підвести спортсмена до піку форми два рази за сезон", - сказав він.

Саме цим пояснює тренер невдачі своїх підопічних на лижних трасах. Він спростував думку, що на підготовку українських олімпійців бракувало коштів. В. Нечаєв сказав, що для підготовки українських лижників до Олімпіади було виділено з бюджету достатньо грошей, але умови міжнародного відбору були неприйнятними і в Канаду поїхали не всі, хто міг принести Україні медалі.

"Організатори у Ванкувері пояснили це тим, що не було де розселити людей. Це вперше таке. Раніше Олімпіади проходили за певним форматом, і відбори проходили півтора зимових сезона. А тепер про умови відбору повідомили тільки в серпні. В таких умовах опинилися й інші пострадянські країни: Казахстан, Білорусь та інші. Хоча у скандинавських країн були зовсім інші умови ", - відзначив тренер.

Нагадаємо, на Олімпіаді у Ванкувері збірна України не зуміла завоювати жодної медалі Ігор-2010. Кращим результатом українців стало 5-е місце біатлоніста Андрія Дериземлі в спринті на 10 км.

За матеріалами ИА ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину невдачі українців у Ванкувері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути