середа, 11 лютого 2009 18:07

Назвали найпопулярніший клуб Європи

Назвали найпопулярніший клуб Європи

Іспанська "Барселона" є найпопулярнішим футбольним клубом Європи. Про це свідчать дані дослідження, проведеного агентством Sport+Markt, повідомляє DPA. Уболівальниками "Барселони" є 44,2 мільйона людей. На другому місці в списку популярних клубів знаходиться мадридський "Реал", який підтримує 41 мільйон фанатів.

Третє місце займає англійський "Манчестер Юнайтед". Прихильниками переможця Ліги чемпіонів сезону-2007/08 є 37,6 мільйона чоловік, пише lenta.ru.

При цьому в цілому англійські клуби підтримують більше уболівальників, чим іспанські. За даними Sport+Markt, у команд з Англії, які увійшли до числа 20 найпопулярніших, - 114,1 мільйона фанатів, тоді як іспанські клуби підтримують 93,4 мільйона чоловік. На третьому місці - італійські команди, уболівальниками яких є 60,9 мільйона чоловік.

У дослідженні, проведеному Sport+Markt, взяли участь 10 тисяч футбольних уболівальників з 16 країн.

Футбольний клуб "Барселона" (ісп. і каталан. Futbol Club Barcelona), відомий також як "Ба рса" (ісп. і каталан. Barса) - іспанський футбольний клуб з однойменного міста. Заснований в 1899 році групою швейцарських, британських, іспанських і каталонських футболістів на чолі з Жоаном Гампером. Клуб став одним з символів Каталонії, звідси походить і фраза - El Bar а esmes queun club ("Барса" - це більше, ніж просто клуб). Прихильники ФК "Барселона" також відомі як "кулес" (culеs), в травні 2006 року число зареєстрованих членів клубу склало 140 000 чоловік.

Основний стадіон клубу - "Камп Ноу", найбільш місткий стадіон в Європі. Представники "Барселони" разом з представниками мадридського "Реала" і "Атлетика" з Більбао стояли у витоків Прімери, яку клуб жодного разу не залишав. Окрім футбольної команди у клубу також є чотири професійні команди з інших видів спорту: з баскетболу, гандболу, роликовому хокею і футзалу.

Довідка wikipedia


Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніший клуб Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути