понеділок, 12 жовтня 2015 10:34

Навіть перемога над Іспанією не гарантує збірній України потрапляння на Євро

Навіть перемога над Іспанією не гарантує збірній України потрапляння на Євро
Фото: gazeta.ua

Збірній України для збереження реальних перспектив потрапляння до фінальної частини Євро-2016 необхідно сьогодні здобувати перемогу над командою Іспанії. При цьому є чимало розкладів, за яких далеко не все залежить від команди Михайла Фоменка.

Про це в своєму блозі на порталі tribuna.com написав оглядач журналу "Футбол" Ігор Яслик.

"На привеликий жаль, все доведеться вирішувати самим - нас влаштує лише перемога над Іспанією. Ну, хіба що Словаччина програє Люксембургу - тоді нам можна зіграти внічию, це дозволить зайняти друге місце в групі.

Але найсмішніше, що перемога над Іспанією не гарантує нам найкраще третє місце і путівку на Євро-2016. Якщо в групі А Казахстан обіграє Латвію, то вона опиниться в цьому секстеті на останньому місці. Відповідно, якщо Туреччина обіграє Ісландію, в неї вийде 16 очок у заліку третіх місць - максимум, який може набрати Україна. Тоді доведеться рахувати різницю м'ячів. Наша збірна ніби як в безпеці: мінімум +9, тоді як у Туреччині зараз лише +4. Але! Якщо Македонія обіграє Білорусь, а Люксембург втратить очки зі Словаччиною, вона піде з останнього місця в нашій групі. Тоді різниця наших голів перетвориться на +5. А це вже дуже небезпечно. У Туреччині ще й кількість забитих більша - це наступний критерій при однаковій різниці", - пише Яслик.

Нагадаємо, матч кваліфікації Євро-2016 між збірними України та Іспанії відбудеться 12 жовтня на НСК "Олімпійський". Початок - о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Навіть перемога над Іспанією не гарантує збірній України потрапляння на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути