вівторок, 26 січня 2010 11:17

Наставника збірної України обиратимуть серед шести кандидатів

Наставника збірної України обиратимуть серед шести кандидатів

Вже через тиждень, наступного понеділка, футбольна збірна України може знайти нового тренера.

"Це питання - перше на порядку денному виконкому ФФУ, який пройде 1 лютого, - заявив перший віце-президент федерації Сергій Стороженко. - Чи буде остаточно затверджена чиясь кандидатура? Скажімо так, в процесі дискусії і обговорення думок фахівців питання може бути поставлене на голосування".

Хто ж входить до числа реально обговорюваних кандидатів? Стороженко підтвердив, що це Калитвинцев, Яковенко і Луческу, чиї кандидатури активно обговорюються в ЗМІ. І додав: у цьому списку також - Блохін, Маркевич і ще один тренер. Ім"я "темної конячки" розкрити відмовився, але відзначив, що цей фахівець не є основним фаворитом.

"А до кого схиляється президент ФФУ Григорій Суркіс? Не знаю, - каже Стороженко. - До речі, коли призначали Михайличенка, в пресі писали, що це було одноголосним рішенням. Але я знаю мінімум двох людей, хто його кандидатуру не підтримував. У цьому відборі збірна України не показала комбінаційного, агресивного футболу. Тому після всієї критики в її адресу я не думаю, що думка окремо узятого члена виконкому, хай і президента, превалюватиме над рештою думок".

Нагадаємо, після поразки від Греції в плей-офф ЧС-2010 Суркіс публічно запропонував очолити збірну Мірчі Луческу. Тоді тренер "Шахтаря" відповів, що "так не кличуть". Думка Стороженко: румунський фахівець гідний цього поста, але навряд чи є реальним претендентом.

Цікаво, що ті ж Луческу і Маркевич зараз знаходяться на зборах зі своїми командами. Але Стороженко впевнений: "Всі кандидати, знаючи, яке питання розглядатиметься 1 лютого, будуть цього дня дуже близько до Будинку футболу".

До речі, Блохін незалежно від того, чи буде призначений коучем збірної, на Євро-2012 буде в офіційному статусі - разом із Шевою він вибраний послом фінальної частини ЧЄ. Їх перша місія в цій якості - участь в жеребкуванні відбірного циклу у Варшаві 7 лютого.

Тим часом джерело у ФФУ припустило, що призначення тренера збірної можуть відкласти до літа, відмовившись від передбаченої ФІФА можливості зіграти товариський матч у березні.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Наставника збірної України обиратимуть серед шести кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути