понеділок, 29 квітня 2013 11:51

"Наші успіхи - це не лише заслуга Королькевича" - Бринзак про переїзд тренера збірної України в Росію

"Наші успіхи - це не лише заслуга Королькевича" - Бринзак про переїзд тренера збірної України в Росію
"Можливо, це цілеспрямована акція з метою ослабити нашу команду" - Володимир Бринзак ФОТО: sport.lb.ua

Тренер жіночої збірної України з біатлону Володимир Королькевич відтепер тренуватиме збірну Росії.

"Володимир Борисович не дотримав свого слова й не допрацював зі збірною до Олімпіади в Сочі, як було домовлено, – каже президент федерації біатлону України Володимир Бринзак. – Можливо, це цілеспрямована акція з метою ослабити нашу команду. Спроби переманити Королькевича почалися півроку тому. Радник президента Росії Валерій Польховський зманював Королькевича, бо мав навзамін отримати свою посаду. Робив це навіть у присутності наших спортсменів. Очевидно, наостанок зробив таку пропозицію, від якої Королькевич не зміг відмовитися. Після Сочі він планував завершити кар'єру. Тепер, мабуть, захотів заробити на її завершення."

Це стало для вас ударом?

"Володимир Борисович пізнав команду, досяг успіхів. Тепер це все порушилось. Однак, переживемо. Команда у нас лишилася. Наші успіхи - це не лише заслуга Королькевича. Просто так співпало, що наші дівчата дозріли до перемог. Випав лише один елемент ланцюга. Все решта залишилося."

Хто тепер тренуватиме українок?

"Оптимальною кандидатурою бачу Надію Бєлову – особистого тренера Марії Панфілової і Ольги Абрамової. Те, що не вбиває, робить нас сильнішими. Ми звикли тримати удар. Великої проблеми в зміні тренера я не бачу."

Які плани підготовки?

"20 травня почнемо працювати в Сумах над стрілковою роботою. Потім — збір у словенській Поклюці. Там планується закласти базу функціональної підготовки."

Нагадаємо, Королькевич прийшов у збірну України в 2012 році і результати наших дівчат одразу покращилися - 5 медалей чемпіонату світу і дві біатлоністки у десятці загального заліку Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «"Наші успіхи - це не лише заслуга Королькевича" - Бринзак про переїзд тренера збірної України в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути