Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 21:00

"Покарання для "Сіті" тільки підвищує шанси клубу на виграш Ліги чемпіонів цього сезону" - експерт

"Покарання для "Сіті" тільки підвищує шанси клубу на виграш Ліги чемпіонів цього сезону" - експерт
Хосеп Гвардіола може залишити "МС" після дискваліфікації із єврокубків. Фото: рейтер

Англійський "Манчестер Сіті" вилучили з євро кубків на два сезони - 2020/21 та 2021/22. Сергій Бабарика – колишній оглядач англійської прем'єр-ліги у тижневику "Футбол" прокоментував ситуацію.

У ситуації ще рано ставити крапку. Буде апеляція. У "Сіті" є хороші шанси скоротити термін "бану" до одного року або взагалі поставити блок на рішення УЄФА. Річ в тому, що схожими "фокусами" займається і "Парі Сен-Жермен", але французів УЄФА пробачив багато в чому через те, що їх власники спонсорують Лігу чемпіонів. Головна проблема "МС" не в тому, що порушували, а в тому, що хитрували занадто нахабно.

Клуб автоматично чекають проблеми в АПЛ?

Проблеми будуть у тому випадку, якщо АПЛ випише очковий штраф на наступний сезон. Мета "МС" - чемпіонство. Здобути його за очкового штрафу буде складно. Це може позбавити гравців мотивації.

Якщо Зінченка будуть бачити в якості важливого гравця і дадуть трохи більше свободи по креативу - цілком може залишитися

Хто із гравців команди після цього рішення може залишити команду?

- Давід Сілва і так збирався йти. Серхіо Агуеро мріє виграти Лігу чемпіонів і якщо не вийде цього зробити зараз, то є логіка в тому, щоб піти в "Барселону" , де навіть в ролі гравця ротації він був би корисний. Загалом, можуть піти гравці, яким через два роки вже не "світить" грати на високому рівні.

Чи залишиться тренер Хосеп Гвардіола?

- Він і так збирався йти за півтора роки, коли закінчується контракт. У нинішній ситуації може зробити це найближчого літа. Присутнє відчуття, що щось пішло не так у нього в "Сіті", тому іспанський фахівець трохи розчарований процесом будівництва команди.

У 1/8 фіналу нинішнього Ліги чемпіонів "Сіті" грати проти "Реалу". Ситуація тиснутиме на англійський клуб?

- Однозначно. Зараз піде "накачування" команди на те, щоб виграти Лігу чемпіонів за будь-яку ціну . Бо дискваліфікувати чинного володаря титулу буде не найкращим рішенням для іміджу Ліги чемпіонів. Абсолютно впевнений в тому, що покарання тільки підвищує шанси "Сіті" на перемогу в Лізі чемпіонів цього сезону. Причому набагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто виграє футбольну Лігу чемпіонів 2019/20?

Хто може замінити Гвардіолу на тренерській лаві?

- Говорили про Брендана Роджерса та Маурісіо Почеттіно. Але вони розглядалися в якості заміни Пепу раніше - в ситуації, коли не було цієї історії . Мені здається Сіті зробить ставку на якогось менеджера з нинішньої клубної структури. Наприклад, там є Джованні ван Бронкхорст. Або ж запросять когось для роботи з молодими гравцями на перспективу. Однозначно - людини з футбольної філософією, співзвучною з принципами Гвардіоли.

Зінченка будуть бачити в якості важливого гравця і дадуть трохи більше свободи по креативу - цілком може залишитися

Як ця ситуація може вплинути на Олександра Зінченка – піде чи залишитися?

-Складно сказати - багато чого залежатиме від його амбіцій і того, хто буде тренером команди. Якщо його будуть бачити в якості важливого гравця і дадуть трохи більше свободи по креативу - цілком може залишитися. Єврокубки єврокубками, але АПЛ - самодостатній турнір, де є за що боротися і без Ліги чемпіонів.

Хтось ще із англійських грандів може постраждати?

- "Сіті" був найбільш злісним порушником. Всі інші топи набагато розумніше в цьому плані. "Челсі" взагалі скоро вийде на самоокупність за рахунок грамотної роботи Марини Грановської. "Арсенал" завжди ставив на перше місце фінансові результати роботи клубу і бюджет не "роздував". "Ліверпуль" - жодних питань. Більшість власників клубів АПЛ прагнуть заробити, а в такій ситуації особливих порушень по частині фінансової чесної гри не стається.

Керівництво "Сіті" назвало рішення УЄФА упередженем і позиватиметься до спортивного арбітражного суду у швейцарській Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «"Покарання для "Сіті" тільки підвищує шанси клубу на виграш Ліги чемпіонів цього сезону" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути