Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2021 15:04

Найкращий хокеїст України показав расистський жест

Найкращий хокеїст України показав расистський жест
Деніскінприніс свої вибачення. Фото: uhl.ua

26 вересня в матчі Української хокейної ліги зустрічалися переможці двох останніх чемпіонатів - "Кременчук" приймав "Донбас". Ця вивіска є однією з найважливіших, тому розпал пристрастей у кожному матчі незмінно є високим. Іноді навіть занадто.

Головною дійовою особою зустрічі став нападник господарів Андрій Деніскін. У першому періоді форвард відкрив рахунок у матчі й до початку другої 20-хвилинки його гол був єдиним. У другій третині "Донбас" швидко відігрався і вийшов уперед. Але до середини періоду на табло світилося 2:2. Щохвилини напруги на льоду ставало дедалі більше, а гра - жорсткішою.

Збільшилася і кількість бійок між гравцями. Одна закінчилася расистським скандалом. На 36-й хв. Деніскін узяв участь у масовому зіткненні гравців. Після того як арбітри розняли учасників, показав руками ніби почистив і з'їв банан. Цей жест був звернений до темношкірого американського хокеїста 24-річного Джейлена Смерека, який захищає кольори донецького клубу. Смерек спробував відповісти кривдникові здалеку, проте інший гравець із команди утримав його і не дозволив підкотитися до Деніскіна.

За таку поведінку Андрій дістав дисциплінарний штраф. І його видалили з майданчика до кінця зустрічі. Однак і без нього "Кременчук" у третьому періоді вирвав перемогу. Це дало змогу "Кременчуку" зрівнятися за очками з "Донбасом" у турнірній таблиці.

Після закінчення зустрічі Деніскін прилюдно перепросив в Instagram.

"Прошу вибачення в гравця хокейного клубу "Донбас" Джейлена Смерека. Під час матчу "Кременчук" - "Донбас" я в негативних емоціях показав жест, який хтось може вважати як образу в расовій належності. Я поважаю всіх людей незалежно від їхньої раси чи національності. Емоції на хокеї бувають різними, на жіль", - написав нападник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49-річний легендарний хокеїст продовжує штампувати голи

Проти гравця, якого визнали найкращим нападником УХЛ минулого сезону, відкрили дисциплінарну справу. Можливо, певний час "Кременчук" гратиме без одного з найкращих хокеїстів.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий хокеїст України показав расистський жест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути