Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2012 17:49

Найкращий бомбардир збірної Швейцарії оголосив про завершення кар'єри
6

Олександр Фрай пов'язує своє майбутнє з "Базелем"
Фото: ФОТО: Reuters

Найрезультативніший гравець в історії збірної Швейцарії з футболу Олександр Фрай завершить свою спортивну кар'єру наприкінці нинішнього сезону, у червні 2013 року. Про це 33-річний спортсмен оголосив сьогодні на прес-конференції в Базелі, за однойменний клуб якого виступає нападник. Основними причинами такого кроку Фрай назвав сімейні обставини і фізичну форму, яка далека від ідеальної.

"Влітку, після народження моєї прекрасної дочки, я зрозумів, що це для мене важливіше, ніж виграти матч або програти його. Мої пріоритети змінилися", - сказав колишній капітан червоно-білих, який забив у 84 матчах за національну команду 42 голи, чого не вдавалося жодному швейцарцю.

Фрай визнав, що його фізична форма також далека від досконалості. "Фізично я більше не можу тренуватися два рази на день, і сьогодні я не на вершині своєї форми", - визнав нападник, який зазнав недавно проблем зі спиною і стегном. "Для мене було дуже важливо самому вибрати момент, щоб піти ... Зрештою, я думаю, що мені вдалося зробити за мою кар'єру більше, ніж мій природний талант мені дозволяв", - сказав він.

Фрай взяв участь в чемпіонаті Європи 2008 року і в чемпіонаті світу 2006 року, в якому забив 2 голи. У квітні минулого року після сильної критики з боку вболівальників, викликаної бляклими виступами футболіста, Фрай заявив про те, що перестає виступати за збірну країни, однак продовжить грати на клубному рівні.

За свою кар'єру Фрай встиг пограти за швейцарські команди "Базель", "Тун", "Люцерн", "Серветт", французький "Ренн" і німецьку "Боруссію". Нападник забив за цей час 241 гол у 487 зустрічах, ставши триразовим чемпіоном Швейцарії, кращим бомбардиром французького чемпіонату з 20 голами в сезоні 2004/05 рр.

Своє майбутнє футболіст пов'язує з клубом "Базель", в якому має намір зайнятися питанням підготовки молодих гравців.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий бомбардир збірної Швейцарії оголосив про завершення кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути