субота, 08 грудня 2018 19:23

Найкращий боксер світу Василь Ломаченко проведе історичний бій

 

Вранці, 9 грудня, чемпіон світу за версією WBA (Super) у легкій вазі, 30-річний українець Василь Ломаченко проведе 13-й бій серед професіоналів. Зустрінеться з 29-річним пуерториканцем, володарем титулу WBO Хосе Педрасою. Бій пройде на арені "Madison Square Garden Theater" в Нью-Йорку, США. Gazeta.ua виділяє деякі важливі деталі поєдинку, а починаючи орієнтовно з 5:00 год. 9 грудня проведе текстову онлайн трансляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії українець очолив рейтинг найкращих боксерів

Перший об'єднавчий

Для уродженця Білгород-Дністровського, що на Одещині, 11 із 12-ти поєдинків на профі-ринзі мали статус чемпіонських. Він підкорив три вагові категорії, у яких ставав чемпіоном світу. Прийшла черга зробити ще один запис в історію. Це буде перший об'єднавчий поєдинок для українця.

Хто такий Педраса

Пуерториканський боксер провів непогану любительську кар'єру. У 2009 році став віце-чемпіоном світу у легкій вазі в Мілані. Ломаченко там виграв золоту медаль у нижчій – напівлегкій вазі. З 2011 року виступає серед професіоналів. В період з 2015 до 2017 року був чемпіоном IBF у другій напівлегкій вазі. Під час третього захисту програв титул американцеві Джервонті Девісу – технічним нокаутом в сьомому раунді. В попередньому поєдинку – у серпні цього року – переміг за очками чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі, мексиканця Раймундо Бельтрана і став чемпіоном у другій ваговій категорії.

В якому раунді

Українець є абсолютним фаворитом бою. Він поступається суперникові хіба що в антропометрії. У зрості за різними даними від трьох до п'яти см і в розмаху рук – 13-14 см. В плані боксерської майстерності суперники перебувають у різних лігах. Насправді питання стоїть, в якому раунді Ломаченко переможе нокаутом або Педраса стане черговим його суперником, який скаже "no mas" (досить). Прогнозуємо, бій закінчиться десь у 7-8 раундах.

Травми

Ломаченко у двох попередніх поєдинках – з тайцем Чонталарном Пірійяпіньйо у 2014 році і Хорхе Лінаресом цьогоріч - зазнавав травм і значну частину часу боксував однією рукою. Саме травма чи її рецидив - єдине, що може завадити перемозі українця над Педрасою. Навіть фактор "lucky punch" (щасливий удар) розглядати не доводиться.

Що дасть цей бій

Перемога, особливо яскрава і нокаутом, зміцнить Ломаченка у статусі найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії. Таким його вважають переважна більшість найавторитетніших боксерських видань. Але Педраса – не те ім'я, перемога над яким збагатить боксерську спадщину українця і покращить його актуальні позиції у глобальному контексті. Будь-який поєдинок нині для Ломаченка насправді є проміжним перед "боєм в історію" з американцем Майкі Гарсією.

Будь-який поєдинок нині для Ломаченка насправді є проміжним перед "боєм в історію" з американцем Майкі Гарсією

Атлетична комісія штату Нью-Йорк озвучила офіційні гонорари учасників вечора боксу. Ломаченко отримає $1 млн., Педраса – $350 тис. Але, за даними ESPN, українець отримає близько $2 млн., пуерториканець – близько $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий боксер світу Василь Ломаченко проведе історичний бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути