Ексклюзиви
субота, 01 листопада 2008 11:11

Найгірший боксер світу зав"язав з боксом і хоче стати тренером

В п"ятницю в британському Бірмінгемі 39-річний місцевий боксер Пітер "Професор" Баклі провів свій трьохсотий поєдинок на професійному рингу і оголосив про завершення кар"єри. "Я не нудьгуватиму за рингом, - заявив Баклі в післяматчевому інтерв"ю. - Заробляти гроші, отримуючи удари в голову, ніколи не було межею моїх мрій.

У мене є ліцензія секунданта, я також подумую про тренерську роботу і відкриття свого спортзалу. Мені хотілося б працювати з важкими підлітками - я сам був таким, коли прийшов в бокс".

Баклі, який почав виступи на професійному рингу в 1989 році у віці 20 років, є рекордсменом по числу проведених боїв і кількості поразок серед всіх діючих боксерів (а за останнім показником він взагалі поступається тільки Реджі Стрікленду, який не виходив на ринг з 2005 року).

Слід зазначити, що з 256 програних поєдинків він не зумів дотягнути до фінального гонгу лише в десяти і жодного разу не опинявся в чистому нокауті. Зокрема, Баклі став першим бійцем, якого не зумів відправити в нокаут знаменитий Назім Хамед, а всього за свою кар"єру "Професор" зустрічався з десятьма боксерами, які завойовували звання чемпіона світу.

"Баклі справляє на мене виключно позитивне враження, і я насправді дуже поважаю його, - відзначив данський промоутер Хенрік Різум. - Він відрізняється від інших невдах тим, що ніколи не здається, і молоді боксери можуть чомусь навчитися, зустрічаючись з ним.

Тим, хто невтішно говорять про нього через велику кількість поразок, повинно бути соромно - вони просто не розуміють нічого в боксі. Баклі - особлива людина, яка протягом багатьох років грала важливу роль в британському боксі. Щиро сподіваюся, що він буде щасливий, пішовши на спокій, і отримає визнання після свого останнього бою. Він цього заслужив".

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Найгірший боксер світу зав"язав з боксом і хоче стати тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути