Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2017 12:32

Найдорожчий захисник світу міг грати в Україні

Найдорожчий захисник світу міг грати в Україні
"Ліверпуль" узгодив трансфер ван Дейка за 75 мільйонів фунтів

"Ліверпуль" погодився заплатити 75 мільйонів фунтів за центрального захисника "Саутгемптона" Вірджіла ван Дейка, повідомляє Telegraph.

У придбанні 26-річного гравця збірної Нідерландів також були зацікавлені "Манчестер Сіті" і "Челсі", але саме "червоним" вдалося узгодити суму трансферу зі "святими".

Сам ван Дейк теж хоче приєднатися до команди Юргена Клоппа, тому узгодження умов особистого контракту не повинно бути проблемою. У "Ліверпулі" він зароблятиме близько 180 тисяч фунтів на тиждень.

Цей трансфер зробить ван Дейка найдорожчим захисником в історії. На даний момент це звання належить Кайлу Вокеру, за якого "Манчестер Сіті" заплатив "Тоттенхему" 54 мільйони фунтів минулого літа.

У поточному сезоні ван Дейк провів за "Саутгемптон" 12 матчів у прем'єр-лізі. Але не виходив на поле в останніх трьох матчах за рішенням головного тренера.

"Гордий тим, що став гравцем "Ліверпуля". Неймовірний день для мене, тому що я став частиною одного з найбільших клубів у світі", - написав ван Дейк на своїй сторінці у Twitter.

"З нетерпінням чекаю моменту, коли зможу одягти червону футболку і вийти на поле "Енфілда".

"Хочу подякувати тренерам, керівництву, футболістам і вболівальникам "Саутгемптона" за все, що вони зробили для мене. Завжди буду у боргу перед цим клубом за те, що дали мені можливість грати в англійській прем'єр-лізі", - написав нідерландець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліверпуль" назвав "Барселоні" ціну на свого лідера

За словами футбольного агента Олексія Люндовського Ван Дейк в 2013 році міг перейти в "Металіст". Люндовський зробив офіційний запит у "Гронінген", в якому в той час грав Вірджил, але переговори не закінчилися успіхом для харків'ян і 21-річний захисник згодом перебрався у "Селтік".

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий захисник світу міг грати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути