Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 13:51

"Сподіваємося, що Ломаченко й Усік із легкістю громитимуть своїх суперників" - Шатернікова

"Сподіваємося, що Ломаченко й Усік із легкістю громитимуть своїх суперників" - Шатернікова
Аліна Шатернікова розповіла про фінансовий бік участі української команди у турнірі WSB. Фото: Анатолій БАБАК

Перед напівпрофесійною боксерською командою "Українські отамани" у Всесвітній серії боксу (WSB) ставиться завдання дійти до фіналу турніру.

Про це в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua розповіла відома колишня боксерка України, координатор проекту "Українські отамани" Аліна Шатернікова.

"Найперше завдання, яке ставиться перед командою – це вийти у плей-офф. Задля цього треба посісти в нашій групі місце не нижче четвертого з шести команд, - говорить вона. - У нас президент клубу й президент Федерації боксу України завжди ставлять максимальні завдання. Тому таким завданням є дійти до фіналу турніру".

За словами Шатернікової, у нинішньому році конкуренція у WSB дуже серйозна, порівняно з першими сезонами.

"Якщо об'єктивно оцінювати, то поки що нам дійти до фіналу буде дуже важко. Але ми дуже сподіваємося, що наші зіркові олімпійці Ломаченко й Усік без травм і з достатньою легкістю громитимуть своїх суперників, перемагаючи матч за матчем. Звичайно, що яскраві перемоги лідерів мають надихати на якомога кращі виступи і решту боксерів", - зазначила координатор "отаманів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик, Ломаченко, Берінчик і Гвоздик вперше битимуться в ролі "отаманів" 11 січня

Аліна Шатернікова також розповіла про фінансовий бік участі української команди в цих міжнародних змаганнях.

"Перемагаючи своїх суперників, боксери заробляють таким чином собі преміальні. Тому є фінансова мотивація, і найпростіша спортивна мотивація – це бажання перемогти. А взагалі, чим вище місце посяде команда за підсумками сезону, тим більша сума преміальних їй дістанеться", - підкреслила вона.

Нагадаємо, "Українські отамани" у WSB провели чотири матчі, три з яких програли казахам, німцям та італійцям. Єдина перемога дісталася їм в останньому поєдинку проти "Американських нокаутерів". Наразі "отамани" мають у своєму активі 5 очок і посідають передостаннє місце в групі. Наступний свій поєдинок вони проведуть 11 січня в Києві проти команди з Великобританії "British Lionhearts", яка наразі перебуває на другій сходинці турнірної таблиці групи "Б".

Зараз ви читаєте новину «"Сподіваємося, що Ломаченко й Усік із легкістю громитимуть своїх суперників" - Шатернікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути