субота, 19 січня 2019 12:06

На Australian Open залишилась єдина українська тенісистка

На Australian Open залишилась єдина українська тенісистка
Світоліна вийшла в четверте коло відкритого чемпіонату Австралії

На відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу відбулися матчі третього кола. Від України в цьому раунді змагались дві тенісистки - Даяна Ястремська та Еліна Світоліна.

Даяна Ястремська не змогла пробитися до четвертого кола Australian Open, поступившись з рахунком 2:6, 1:6 екс-першій ракетці світу 37-річній американці Серені Вільямс.

Еліна Світоліна здобула вольову перемогу над китаянкою Шуай Чжан в матчі третього кола Australian Open. Зустріч тривала 2 години 55 хвилин і завершилася з рахунком 4:6, 6:4, 7:5 на користь українки.

Ведучи в першому сеті 4:2 з брейком і маючи дві можливості зробити рахунок 5:2, Еліна примудрилася програти чотири гейми поспіль, програвши сет. Виявилося, що українка отримала пошкодження верхнього відділу хребта. Це не давало їй нормально подавати, довелося по ходу перебудовуватися на захисний стиль.

У другому сеті суперниці по черзі брали свої подачі, поки в десятому геймі Чжан не здригнулася і на своїй подачі стала програвати 0:40. Хоч і з третього сет-боли, але Еліна виграла гейм, а з ним і сет, зрівнявши рахунок.

Початок вирішального сету залишився за китаянкою, яка повела 3: 0, але за рахунок вольових якостей Світоліна виграла п'ять геймів поспіль і повела 5: 3. Подати на матч Еліні в цей момент не вдалося, Чжан зрівняла рахунок 5: 5, але, на щастя, наступні два гейми залишилися за українкою, а з ними і важкий матч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Світоліної з'явився новий бойфренд - вона не нудьгуватиме

У наступному колі посіяна під 6-м номером Світоліна зіграє з американкою Медісон Кіз (17).

Зараз ви читаєте новину «На Australian Open залишилась єдина українська тенісистка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути