Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2009 13:18

На 70-му році життя помер гандболіст Анатолій Невінський

На 70-му році життя помер гандболіст Анатолій Невінський

Сьогодні, 7 листопада, на 70-му році обірвалося життя головного тренера ГК "МОТОР-ЗНТУ-ЗАС", заслуженого тренера України Анатолія Федоровича Невінського. Український гандбол втратив одного з найкращих фахівців.

В гандбольну команду "Запоріжалюмінбуду" Анатолія Невінського запросили ще в 1965 році. З його допомогою в ті часи запорожці перемагали провідні клуби Москви, Ленінграда, Тбілісі, Каунасу. З тих пір Анатолій Федорович служив вірою і правдою своєму спортивному клубу. У сезоні-2007 студенти стали переможцями чемпіонату у вищій лізі і отримали право виступати в елітному гандбольному дивізіоні.

Анатолій Федорович назавжди залишиться в пам"яті колег і любителів гандболу як людина широкої душі, зразок виняткової щирості, доброти і порядності.

Народився Анатолій Федорович Невінський 14 липня 1940 року в Оріхівському районі Запорізької області. Закінчив Черкаський педагогічний інститут. Виступав за команди майстрів ГСВГ, "Запоріжалюмінбуд". Бронзовий призер чемпіонату СРСР 1968 року. Триразовий чемпіон Російської Федерації і переможець першості Озброєних Сил СРСР. Неодноразовий призер Чемпіонатів України. Майстер спорту. У 70-80-х роках - тренер, завуч СДЮШОР "ЗАС". З командою "ЗНТУ-ЗАС" працював з 1996 року. Заслужений тренер України.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «На 70-му році життя помер гандболіст Анатолій Невінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути