вівторок, 11 вересня 2012 09:25

Мюррей майже п'ять годин завойовував перемогу на US Open

Мюррей майже п'ять годин завойовував перемогу на US Open
Мюррей вперше виграв турнір "Великого шолома". Фото: afp.com

Британець Енді Мюррей став переможцем Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open) у чоловічому одиночному розряді, повідомляє Associated Press.

У фінальному матчі, що пройшов у понеділок, 10 вересня, Мюррей зустрічався з Новаком Джоковичем з Сербії. Британець виграв перший і другий сети. Однак потім вперед вийшов Джокович, який переміг у двох сетах підряд. У заключному, п'ятому, сеті Мюррей все ж виявився сильнішим.

Фінальний результат матчу - 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2. Зустріч Мюррея і Джоковіча тривала рекордну для фіналів US Open час - 4 години 54 хвилини.

Енді Мюррей став першим з 1936 року спортсменом з Великобританії, який виграв турнір серії "Великого шолома" в чоловічому одиночному розряді. Попереднім британцем, що добився такого результату, був Фред Перрі, який отримав перемогу на Чемпіонаті США - попереднику US Open.

Для Мюррея Відкритий чемпіонат США з тенісу перший у кар'єрі виграний турнір серії "Великого шолома". Раніше він чотири рази доходив до фіналу таких змагань, але жодного разу не перемагав.

Фінал US Open в жіночому одиночному розряді, який пройшов у неділю, 10 вересня, виграла американка Серена Вільямс, яка перемогла представницю Білорусі Вікторію Азаренко.

Зараз ви читаєте новину «Мюррей майже п'ять годин завойовував перемогу на US Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути